Suksess for «fornufttrålen»
I jakten på en ny og bedre trål, fikk seniorforsker […]
I jakten på en ny og bedre trål, fikk seniorforsker […]
Akvaforsk og SINTEF vil bygge et senter for bruk av […]
I dag får du kjøpt fersk laksefilet der rygg- og […]
I SINTEF SeaLabs lokaler dyrkes ulike mikroalger som blir […]
Norge må gjøre nordområdene til et foregangsområde for bærekraftig utvikling. Det må skje gjennom aktiv bruk av naturressurser, en offensiv utenrikspolitikk og strenge miljøkrav. Det mener polarforsker Olav Orheim – i dag ansatt i Norges forskningsråd.
Et dykk noen mikrometer ned i den tynne hinnen på havoverflaten, og en fascinerende mikroverden åpner seg. Dette er et eldorado for bakterier. Og for forskere.
Etter 1000 års fravær dukket blåskjell plutselig opp på Svalbard igjen. Oppsiktsvekkende – men ikke et bevis på global klimaendring.
«Sporbarhet» ble et nytt ord i norsk dagligtale i vinter.
Tang og tare kan redusere forbruket av antibiotika i fiskeoppdrett. Fra taren kan man utvinne alginat, som påvirker immunsystemet og får det til å jobbe hardere.
12 000 tonn med tappet blod fra oppdrettsfisk blir årlig […]
Store, tunge fisketråler krever mye drivstoff, og dårlig styring på […]
SINTEF Fiskeri og havbruk, NINA, Fiskeriforskning og Universitetet i Alicante […]
SINTEF Fiskeri og havbruk og SINTEF Teknologi og samfunn har […]
En vaskemaskin som kan rengjøre fiske-merder, er utviklet gjennom et […]
Hva har fokus i miljøet ditt nå? Nå har vi […]
Havets villfiskressurser er begrenset, og det er viktig at trålen […]
Norge produserer 600 000 tonn fiskeavfall i året. Mye av dette kan bli til fiskegelatin og en ny næring for landet.
Mikroampuller fylt med bittert smaksstoff kan hindre torsken i å gnage seg ut av merdene.
Den amerikanske professoren Robert Skelton, med erfaring fra både Lockheed […]
Laksen får middag, og vips produserer oppdretteren tre ting på en gang: fisk, skjell og tare.
Forurensning kan true bestanden av raudåte, som er viktigste næring for flere store fiskeslag. I Trondheim har forskere imidlertid lykkes med å etablere en levedyktig bestand i laboratoriet. Dermed kan de undersøke om bekymringen er vel fundert.
Kina kommer til å minst doble sitt forbruk av sjømat […]
Norsk tørrfisk er langt fra feilfri. Det er først når […]
Norsk oppdrettsnæring forbruker fire ganger så mye fisk som den produserer. Det marine økosystemet i verden er truet. Likevel planlegger Norge en storstilt ekspansjon innenfor fiskeoppdrett.