Utadvendte og strukturerte mennesker taklet pandemien best
Historien om pandemien er også historien om en kjær hviletid for innadvendte. Nå viser en stor studie at det kanskje ikke var helt slik likevel.
Historien om pandemien er også historien om en kjær hviletid for innadvendte. Nå viser en stor studie at det kanskje ikke var helt slik likevel.
Kavli-instituttet ved NTNU mottar millioner for å dele egen teknologi med hjerneforskere i verden.
Pårørande sin situasjon har i den siste tida vore tema i nasjonale aviser. For å hindre at dei pårørande kan bli pasientar, må dei løynde hjelparane bli synlege, og helsepolitisk retorikk må omsettast til handling.
Koronavaksinene sparte 20 millioner menneskeliv allerede det første året. Hva er status og hvor går veien videre i kampen mot pandemien?
Noen får det verre enn andre etter et slag. Slagpasienter med kognitive og følelsesmessige plager er oftere utmattet og sover mer på dagtid, viser nye undersøkelser.
Å være skilt eller enslig øker risikoen for demens, viser en ny, stor studie. Men forskerne fant også overraskende resultater.
En kombinasjon av intervalltrening og spising i kun faste deler av døgnet kan være nøkkelen til å bli kvitt farlig magefett.
Automatiserte maskiner lærer nå å finne kreftceller ved hjelp av manipulert lys. Det kan avlaste et presset helsevesen og korte ned ventetiden for engstelige pasienter.
Er det bra å bade om vinteren? Stemmer det at det meste av varmetapet skjer via hodet, og blir vi syke av å fryse på beina? Her er forskernes svar.
Minst 6 millioner mennesker har så langt dødd av covid-19. Men hvem som dør er ofte ikke tilfeldig. Samme mønster finnes verden rundt.
Kreft i bukhulen er vanskelig å behandle og har dårlige prognoser for overlevelse. Men en ny og effektiv nanomedisin gir håp. Nå blir SINTEF-teknologien eget spinoff-selskap.
Snart kan kanskje smarte dingser i hjemmet finne ut hva som feiler deg. Men teknologien er godt nytt for mye annet også.
Store fotballklubber i England har ofte egne idrettspsykologer for spillerne. Men kan spillerne stole på at fortrolige samtaler ikke spres til ledelsen?
Overgangen fra junior- til seniorfotball er stor. Forskere har identifisert noen av de største stressfaktorene for dem som vil fortsette med fotball på elitenivå.
Nå er det godt dokumentert. Skogsterapi er rett og slett en effektiv og enkel metode mot noe mange sliter med.
De yngste barna i skoleklassen får nesten dobbelt så ofte en ADHD-diagnose sammenlignet med de eldste. Mest utbredt er bruken av ADHD-medisin blant barn som ble født for tidlig.
Forsker Trine Moholdt ved NTNU er tildelt ERC Starting Grant fra Det europeiske forskningsrådet (ERC). Hun skal forske på hvordan trening påvirker morsmelk.
Blir du tung i rumpa fordi du sitter for mye foran skjermen og spiller? I så fall er dette gode nyheter. Spillet BitPet krever at du beveger deg for å gjøre det godt.
Folk i god form får sjeldnere reseptbelagte legemidler mot søvnproblemer fra legen. Det tyder på at de sover bedre.
En spillbasert test som avdekker hørselstap hos barn fikk nylig en europeisk innovasjonsmedalje. Testen og teknologien bak er utviklet av norske forskere.
Over tre hundre nordmenn opplever forbigående hukommelsestap hvert år, men årsaken har frem til nå vært vanskelig å avdekke med hjerneskanning. En supermagnet til 98 millioner kroner gir håp om at flere kan få vite hvorfor man plutselig glemte alt.
Svømming er livsviktig. NTNU og Norges svømmeforbund tilbyr nå et hjelpemiddel gratis.
Det er fullt mulig å drifte ventilasjonsanlegg slik at de både gir godt inneklima og god energiøkonomi i skoler.
Noen med alvorlig fedme belønner seg ofte med mat. Diett er bra for å endre spisevaner og vekt, viser nyere forskning. Men en fedmeoperasjon har flere fordeler.