NTNUs covid-19-test eksporteres til India og Danmark
Mer enn fem millioner NTNU covid-19-tester er levert til norske sykehus og helsemyndigheter. Nå produserer NTNU tester for andre land.
Mer enn fem millioner NTNU covid-19-tester er levert til norske sykehus og helsemyndigheter. Nå produserer NTNU tester for andre land.
I verkstedene ved NTNU lages elementer som er avgjørende for den nye covid-19-testen som forskere ved universitet har utviklet. Akkurat hvilke elementer det dreier seg om, er hemmelig.
I Australia er branner i bushen en nødvendig del av naturens syklus. Men ikke i dette omfanget.
Reinen på Svalbard var nesten utryddet ved begynnelsen av 1900-tallet. Den ble ikke fredet før det nesten var for seint. Men nå er den tilbake for fullt.
Verdens transportnett vokser stadig. «Grønn asfalt» og bærekraftig busstransport skal lette på miljøavtrykket fra framtidens transportårer.
I 1968 mottok Lars Onsager nobelprisen i kjemi for sitt arbeid innenfor termodynamikk. Dette må selvsagt markeres.
Når Kina bestemmer seg for å satse på noe, skjer endringer i et stort tempo. Nå står innovasjon og teknologiske nyvinninger på agendaen, ikke minst innen fornybar energi.
Et italiensk jordbrukssamfunn, preget av fattigdom, mafia og vendetta, ble studert og beskrevet av en antropolog for 50 år siden. Den antropologiske avhandlingen er nå oversatt til italiensk. Det hjelper befolkningen å forstå seg selv bedre.
Dyresamlingene ved NTNU Vitenskapsmuseet nærmer seg én million eksemplarer. Bli med inn og se.
De lever side om side med masaiene og holder i hevd en kultur hvor ritualer og musikk spiller en viktig rolle. Sonjoenes seremoni for innhøsting er det mest sentrale ritualet.
Rovdyr og folk har levd side om side i uminnelige tider ved nasjonalparken Serengeti i Tanzania. Men sterk befolkningsvekst fører til økt konfliktnivå.
Norge har direkte kontakt med romstasjonen ISS. Nå åpner et nytt kontrollrom hos CIRiS – Senter for tverrfaglig forskning i rommet.
Birken, Den store styrkeprøven og Norseman Xtreme Triathlon regnes som reale manndomsprøver i dag. For et par hundreår siden var det i menuetten mannfolk fikk vist fram ferdigheter og styrke.
For 3000 år siden ble 24 økser lagt i jorda i Hegra i Stjørdal. I helga så de igjen dagens lys.
Når batteriforskerne skal utvikle neste generasjons batterier er supermikroskopene et av deres viktigste hjelpemidler.
Tråante 2017: Den samiske trommen har vært utenlands siden 1700-tallet. Nå er den på snarvisitt i Norge og stilles ut sammen med andre kulturskatter. For noen måneder.
Ny kunnskap om plantenes utviklingshistorie gjør at botaniske hager over hele verden nå endevendes.
Ta med smarttelefonen i skogen og bli fuglekjenner.
Jan Mayen ligger isolert midt i møtet mellom to havstrømmer. Her kan forskerne få verdifull innsikt i klimaendringene. Se bildene!
Bhutanske og norske studenter og forskere samarbeider for å sikre strøm til alle i Bhutan. Disse bildene illustrerer noe av arbeidet som ligger bak.
Tangkutlingen i Sverige oppfører seg annerledes enn i Trøndelag. Hvorfor? Det skal to forskere finne ut.
Ikke ett maleri er å se i avgangsutstillingen hos det første kullet med internasjonal master i kunst i Trondheim. Men utstillingen byr på mye annet. Blant annet mat og healing.
Serengeti nasjonalpark er selve symbolet på Afrikas rike dyreliv. Om noen tiår kan nasjonalparken som vi kjenner den i dag være en saga blott.
NTH-professor Leif Tronstad var viktig både ved oppbyggingen av tungtvannsanlegget på Vemork – og ved sabotasjeaksjonen mot anlegget. I NRKs nye serie «Kampen om tungtvannet» følger vi Tronstad og andre sentrale aktører.