Norge bør utvikle og produsere vaksiner. USA er bare én av grunnene til det
Hvor sikre kan vi være på at USA vil gjøre en ny innsats for verden hvis en fugleinfluensa-pandemi treffer oss i morgen?
Hvor sikre kan vi være på at USA vil gjøre en ny innsats for verden hvis en fugleinfluensa-pandemi treffer oss i morgen?
Flere selskap hopper av verdens største eksperiment: hjemmekontoret. Men det er ikke så lurt, viser ny forskning.
Norsk vannkraft gir stabilitet i kraftmarkedet, men jevnere strømforbruk i norske bygninger kan påvirke kraftproduksjonen til vannkraften, viser en ny SINTEF-studie.
Kriminalomsorgen er en av Norges mest krevende arbeidsplasser og har et høyt sykefravær. De har deltatt i utviklingen av den nye plattformen HealthIntel som kan bidra til at færre er borte fra jobben.
Torsdag besluttet Stortinget å åpne for utbygging i vernede vassdrag. Fallgruve nummer én er å vurdere de vernede vassdragene hver for seg – da kan mye verneverdig natur gå tapt.
Lumske bakterier kan skape bry for sprinklerbølgen som nå ruller inn over Norge, om de ørsmå organismene ikke tas på alvor.
Metoden har hjulpet flyprodusenter, romfart og helseindustri. Nå peker 3D-printing seg ut som et lovende fremtidig verktøy også for aktører som forvandler vann og strøm til hydrogen.
Et veldig ineffektivt forhandlingssystem – det er hovedinntrykket etter klimatoppmøtet i Baku. Gjenreising av tilliten til dette systemet må bli jobb nummer en for den neste konferansen.
For å nå klimamålene trenger vi å bygge mer strømnett, men vi er også nødt til å utnytte det strømnettet vi allerede har i dag på en bedre måte.
Havgående skip blir ikke utslippsfrie over natta. En klok start vil være å seile fornybart når det går an, og ikke-fornybart på andre turer, slik et unikt norsk supplyskip snart blir i stand til.
Istedenfor å kaste milliarder av subsidiekroner etter batterifabrikker og havvind og den formidable strømstøtten og klimagasskompensasjonen til kraftkrevende industri, må det heller brukes støttetiltak for å effektivisere energibruken i bygninger og husholdninger, skriver kronikkforfatteren.
Når du hører at 60 solparker tilsvarer over 5000 fotballbaner, slik NRK nylig har fortalt, er det lett å bli mot solparker. Det er å trekke oppmerksomheten bort fra andre viktige deler av debatten.
Det er blant dagens hackerspirer vi finner morgendagens cybersikkerhetstalenter.
Det finnes en uendelig mengde data på internett, som kan brukes til å trene KI-modellene bak ChatGPT. For industriens prosesser er virkeligheten mer utfordrende.
Klimaregnskap for bygg er et effektivt verktøy for å nå klimamålene. Nå må kravene følges opp med politikk også i Norge.
Lenge har det vært en gåte: Tonnevis av ferromangan – et viktig tilsetningsstoff i stål – blir daglig «innelåst» i slagg på sin vei ut av smelteovnene. Nå er vi i ferd med å løse problemet.
Forsvaret er i dag en storforbruker av fossilt drivstoff. I framtiden kan Forsvarets drivstoff komme fra norske gårder og hogstfelt.
Ut på tur i høstferien? Ikke stol på telefonen din.
Vi må ha veldig gode grunner for å drepe med dødshjelp. At de har bestemt det selv, er ikke en god moralsk grunn.
Skal vi endelig få praktiske fag tilbake i skolen? Regjeringen legger frem den såkalte Ungdomsmeldingen denne uken. Er politikerne modige nok?
Strømforsyningen i Norge er i dag svært pålitelig, men står overfor nye utfordringer. For å sikre at vi har kontroll på forsyningssikkerheten har vi tre råd til norske politikere.
Nær alle er einige om at det er gunstig å ha den same fastlegen over tid. Men er det farleg for deg, om fastlegen din flytter eller pensjonerer seg?
Kraften fra bølgene kan supplere vindkraft, men har også et stort potensial i seg selv.
Kysten vår er tilgriset med plast fra hele verden. Plastforurensning er et internasjonalt problem. Men Norge kan bli et forbilde.