Forskningspolitikk

Laste ikon
LASTER INNHOLD
Her er Nils Røkke fotografert på vei til ny jobb i Brüssel som leder for EERA i 2017. EERA er en energiforskningsallianse som består av 175 forskningsinstitutt og -aktører i Europa. Han er veldig fornøyd med regjeringens forslag om å investere i CO2-håndtering

Fra Arendal til Brüssel med klimafakta i bagasjen

SINTEFs klimaambassadør Nils Røkke er tilbake fra Arendalsuka, på vei til Brüssel. Der skal han lede den europeiske energiforskningsalliansen EERA i en verden der klimatrusselen stadig oftere blir framstilt som fake news.

Slik kan Norge bli best på global helse

Helsa til folk over hele verden avhenger av så mange ulike ting at fagfolk må jobbe på tvers av faggrenser. Nå er 22 europeiske land, USA og Sør-Afrika med i en stor helseundersøkelse som drives fra Norge.

Gemini.no logo

Flere eller færre universiteter?

Stjernø-utvalget leverer snart sin innstilling: Skal vi ha flere eller færre universiteter? I mellomtiden kan vi titte på Søta bror.

Gemini.no logo

All makt til svensk supernemnd

En ny modell for ressurstildeling for svenske universiteter og høgskoler er foreslått. Nå skal pengene følge kvalitet. – Et godt forslag, synes Högskoleverkets nye universitetskansler, Anders Flodström.

Gemini.no logo

1000 unge på forskernatt i Trondheim

Tohjulinger, knallforelesninger og virtuell virkelighet var tema som trakk store mengder ungdom til NTNU på en sein fredagskveld under årets forskningsdager.

Gemini.no logo

Norges mest siterte forsker

Terje Espevik har bidratt mye for å forstå hvordan kroppens immunforsvar virker. Det gjør ham til Norges mest siterte forsker i internasjonale fagtidsskrifter.

Gemini.no logo

I kjølvannet av forskningsskandalene

Det siste årets forskningsskandaler har utløst en bred debatt om hva som er god forskning, og hvorvidt det er mulig å demme opp for forskerjuks. En ny bok presenterer innfallsvinkler til problemet fra et knippe eksperter.

De unge forskerne

Forfilm: De har dreadlocks og ring i øret, er rastløse […]

Gemini.no logo

Utvekslingsstudent i egen stue

Om få år kan du sannsynligvis velge og vrake i europeiske mastergrader, med din egen stue som lesesal og Internett som lærested.

Gemini.no logo

Nye forskningsmillioner ruller inn

Bjarne Foss ved NTNU er i dag en glad mann. Han og vennene hans får 22,5 av de 180 millioner kronene Forskningsrådet bevilger til å styrke næringsrettet forskning de nærmeste fem årene. NTNU og Sintef har sikret seg nesten hele potten alene.