De sterkeste får ny teknologi først
Rike land får vaksiner først. Folk med høy status eller mye penger er friskere og lever lengre. Ny teknologi kan øke forskjellene.
Rike land får vaksiner først. Folk med høy status eller mye penger er friskere og lever lengre. Ny teknologi kan øke forskjellene.
Noen pasienter er mer lønnsomme for sykehusene enn andre. Sykehusleger flest mener lederne bryr seg for mye om økonomien i driften av sykehus.
Innovasjonsprosjekter på tvers av selskaper kan være smart, men det finnes en del fallgruver. Hva bør prosjektledelsen må være oppmerksom på?
Trumps ettermæle blir neppe bedre av oppførselen til ham og tilhengerne etter valget. Men er han virkelig tidenes verste president?
Hvorfor fikler folk med smarttelefonen når de er med andre? Forskere finner tre hovedgrunner.
Donald Trump benekter at han har tapt valget, sparker folk som ikke er lojale nok og hjelper ikke sin etterfølger i gang. Hvorfor?
Matvareproduksjon ble kjapt erklært som en samfunnskritisk funksjon da pandemien brøt løs. – Aldri har det vært mer tydelig hvor avhengig landbruket og matvareindustrien er av arbeidsinnvandrere, sier forsker.
Hvert tredje barn i verden har for mye bly i kroppen, viser en rapport fra UNICEF og Pure Earth. Også norske barn er rammet.
Mange sykehusleger vurderer å slutte i sin nåværende jobb. Gode ledere reduserer faren for at de gjør det.
Barnas helse blir verre dess lengre de bor i flyktningleir. Også mange voksne sliter. Sju av ti føler i stor eller ekstrem grad at de ikke har noen fremtid.
KRONIKK: Sosiale medier kan gi et skjevt bilde, og man kan få en opplevelse av at klimafornekterne er flere enn de faktisk er. Dette bør tradisjonelle medier og den generelle befolkningen være klar over.
Noen få amerikanske soldater kan svekke kampviljen til lokalbefolkningen, viser en artikkel.
Byer skal gjøres vennlige og effektive. Alle skal bo i passe avstand fra alt og ellers oppføre seg som forventet i et strømlinjeformet samfunn. Men får du lyst til å bo der?
Folk flest synes det er fint at myndighetene driver med helseforebyggende tiltak. Mest motstand er det blant dem som trenger tiltakene mest, nemlig folk med usunt kosthold, de som røyker og ikke trener.
Hva skiller og forener oss i Norge i dag? Hvorfor er det sånn? Det er et par av spørsmålene sosiologene tar opp på sosiologifestivalen denne uka.
Bedre muligheter for kvinner gjør at overbefolkningen av kloden kanskje ikke blir så dramatisk som fryktet. Antallet mennesker vil antakelig synke om noen tiår.
Hvordan kan vi forsvare oss mot falsk informasjon? NTNU-forskere gir deg rådene og tar for seg problemet under vitenskapsfestivalen The Big Challenge.
Verdens mest kjente lege kommer til The Big Challenge for å snakke om verdens største regnestykke, der tusenvis av forskere prøver å finne ut hva som gjør oss syke. Norge er med.
Det er forskjellige oppfatninger blant studenter, skolepolitikere og undervisere om hva en god lærer skal være, viser en ny studie ved NTNU.
Migranter klarer seg jevnt over godt, men er noe mer utsatt for depressive symptomer enn folk flest i noen europeiske land. Greske fastboende kvinner er mest deprimert av alle.
Kanskje har USAs president et poeng. Snylter europeiske Nato-land på USAs forsvarsinnsats?
Seksuelle overgrep i krig får mer oppmerksomhet på grunn av Nobels fredspris. Men ingenting tyder på at vi får færre overgrep.
Resultat i mellomvalget i USA tirsdag kan få mye å si for resten av Trumps presidentperiode.
Vi legger igjen elektroniske spor hele tida. Denne informasjonen forteller mye om folk. Men terrorister tar vi ikke ved hjelp av den, sier forsker.