Stenger lakselusa ute
Som svar på luse-problemene i laksenæringa, vil smolt fra norsk settefisk-produsent få lukkede merder som “startbolig”.
Som svar på luse-problemene i laksenæringa, vil smolt fra norsk settefisk-produsent få lukkede merder som “startbolig”.
En interessekonflikt mellom fiskerinæringa i Namibia og internasjonale gruveselskaper, har fått namibiske myndigheter til å søke råd hos norske forskere.
SINTEF og PE Reefs AS søker nå Kystverket om å plassere ut kunstige rev i skjærgården utenfor Flekkefjord.
Sushi er mer populært enn noen sinne. Men mange av ingrediensene importeres fra Asia. Nå vil norske forskere dyrke et kortreist alternativ til den populære tangsalaten Wakame.
Forskere har nå utviklet et detaljert kart over havstrømmer langs kysten av Nordland. Kunnskapen vil bedre beredskapen ved fiskesykdommer, havari, forurensning, og algeoppblomstringer.
Mohamed Shainee, som nylig tok doktorgraden ved NTNU, er blitt minister for fiskeri og jordbruk i sitt hjemland Maldivene.
Fôrslanger som benyttes i havbruksnæringen kan bygge opp og utlade statisk elektrisitet. Håndtering er derfor risikofylte operasjoner både for mennesker og utstyr. En ny veileder for håndteringen kan hjelpe.
En nyutviklet fileteringsmaskin plukker ut bein og skjærer raskt fileter av hvit fisk. Det kan gi norsk industri et hårdt tiltrengt dytt bak.
Bedriften Algea i Kristiansund fikk nylig Norges første konsesjon for […]
NTNU blir først ut i verden når de nå får egen lakseprofessor. Det er oppdrettsnæringen […]
For å unngå kollisjoner rapporterer alle fiskere til Kystvakta om utsetting […]
Sør-Trøndelag er Norges forskerfylke nummer 1 med 46 forskere av […]
Norge og Japan er blant de ytterst få gjenværende hvalfangernasjoner. Men det spørs hvor lenge de vil være det.
Fiskeryrket er tungt, arbeidskrevende og ulykkesbelastet. For første gang […]
I framtida kan ubemannede droner utstyrt med sensorer vokte over både fisk, folk, utstyr og miljøet til havs.
Lakselus gir oppdrettsnæringa et tap på nærmere en milliard kroner årlig. Men blåskjell-dyrking på merdene kan bidra til å rette på situasjonen.
Med forskere i ryggen lanserer norsk gründerbedrift fiskelykke på tube.
Når vi tar en skje tran, har den vært gjennom mange ledd i næringskjeden. Hvorfor ikke gå rett til kilden?
Vassdrags-Norge kan få i pose og sekk. Ny miljøhåndbok viser hvordan.
Norsk sjømat er noe av den mest klimavennlige maten du kan spise. I dag presenteres en ny standard som skal gjøre det lettere å sammenlikne hvor klimavennlig ulike sjømatprodukter er.
I hvilken grad kan næringssalt fra lakseoppdrett benyttes til å […]
Når algene blir for små til å dele seg, begynner de å ha sex. Gjennom å kontrollere algenes sexliv kan det dyrkes frem ønskede egenskaper for bruk i både mat og medisiner.
Eni Norge har fått Beredskapsprisen for utviklingen av en ny […]
Det er fullt mulig å redusere saltinnholdet i en rekke matvarer med opptil 30 prosent – uten å redusere smaken.