Lager miniatyrlasere i nanotråder
Et forskningsgjennombrudd innen nanoteknologi viser vei mot fremtidige medisinske anvendelser og fremtidens elektronikk.
Et forskningsgjennombrudd innen nanoteknologi viser vei mot fremtidige medisinske anvendelser og fremtidens elektronikk.
Fedme øker faren for hjerteflimmer, men nye resultater tyder på at fysisk aktivitet bremser risikoen.
Et nytt EU-prosjekt skal gi oss grønnere byer gjennom rimeligere og enklere solcellesystem.
På 1970-tallet fikk en familie påvist unormalt høye blodverdier. 35 år senere fant forskere løsningen på mysteriet, takket være nye analysemetoder og siste skrik innen genforskning. Og et tilfeldig møte med en sveitsisk forsker.
Har du en drøm om å møte en spesiell vitenskapsstjerne? Nå skal NTNU booke foredragsholdere til neste års vitenskapsfestival, og vil veldig gjerne høre hvem akkurat du har lyst til å møte.
Med frisk kapital satser SINTEF-knoppskuddet SonoClear internasjonalt med en ny væske som skal lette kirurgenes jakt på svulstvev i hjernen.
Den nye MR-maskinen blir den første i sitt slag i Norge.
Det tok ti år med hardt arbeid. Endelig er en nesespray mot overdose godkjent av myndighetene i mange europeiske land.
Batterier har blitt så billige at de kan brukes til mer enn dingser og elbiler. Nå vil nettselskapene ta dem i bruk for å stabilisere strømnettet.
Ved hjelp av avansert bildeteknologi og 3D-print skal Fargelaboratoriet ved NTNU i Gjøvik sikre kunst- og kulturarven vår. Dette er mulig fordi miljøet har mottatt 80 millioner kroner til to EU-prosjekter.
Ved å kombinere to simuleringsteknikker som ikke tidligere er brukt sammen, har forskere ved NTNU funnet en ny måte å undersøke molekylers oppførsel på. Det er gode nyheter for kjemisk industri.
Nye regjeringsbygg er en unik sjanse til innovasjon på tvers av materialgrenser. Nå er byggebransjen i ferd med å skusle den bort.
Barn av overbeskyttende foreldre risikerer å få flere psykiske plager som voksne. Skader vi barna av misforstått kjærlighet?
Moseverdenen blir aldri mer den samme. Mosen alle trodde de kjente har isteden lurt alle. Til gjengjeld kan du nå gi navn til en ny art.
Arkitektstudenter dekorerer Trondheim som del av utdanningen.
Snart skal prototypen for verdens første førerløse ferge være ferdig utviklet i Trondheim. Forskerne melder om stor interesse og øyner et teknologieventyr.
Krav om detaljert dokumentasjon kan ødelegge for godt utført arbeid og gå ut over sikkerheten, mener forsker som har studert internasjonal sikkerhetsstyring i sjøfarten.
Dyrekjøpte erfaringer fra Kielland-ulykken kan sikre at liv og helse ikke settes i fare når roboter og kunstig intelligens tar kontrollen.
Først skal det brukes til å samle kjemikalier fra flyenes avising. På sikt skal filteret også benyttes i byområder. Der skal det fange miljøgifter, forurensing og sannsynligvis mikroplast.
Fysisk aktivitet er god medisin for hjernen – ikke minst for de som sliter psykisk. Og aktivitet som gjør deg andpusten og svett er det beste.
Clean desk, åpent kontorlandskap eller free seating. Debatten preges av temperatur og steile fronter. Kan en forsker fra NTNU ha funnet løsningen på hvordan vi kan trives godt i det moderne kontorlandskapet?
Nå kan elever på Apple iOS og Android lage sine egne læringsspill, direkte i mobilappen. Og quizmastere kan lage sine egne kahooter på mobilen.
Bredspektrede antivirale legemidler virker mot flere virussykdommer. Å utvikle nye, kan være kostbart og tidkrevende. Derfor testes nå eksisterende medisiner for å se om de bekjemper flere infeksjoner.
En ny type molekyler gir nye egenskaper til en rekke produkter, fra miljøvennlig gulvbelegg til brusflasker. Det kan bli storindustri.