Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk

Laste ikon
LASTER INNHOLD

Håper å bremse muskelsvinn hos eldre med genterapi

Forskere ved NTNU har klart å gjenopprette muskelfunksjonen hos eldre mus med muskelsvinn. Metoden er avansert genterapi. Håpet er at denne metoden på sikt kan benyttes på mennesker for å hindre alvorlig tap av muskelmasse.

Immunsystemet kan avsløre sykdom i svangerskapet

Forskere ved NTNU har kartlagt hvordan mors immunsystem forandrer seg under hele svangerskapet. Kunnskapen kan bidra til å oppdage sykdom og komplikasjoner, og gi fosteret en bedre start på livet.

Stort gjennombrudd i forskning på dykkersyke

Forsker ved NTNU fant ut hva som skjer i genene hos dykkere med trykkfallsyke. Gjennombruddet får stor internasjonal oppmerksomhet etter mer enn hundre år med leting etter årsakene til dykkersyke.

Vil etterligne treningseffekt med genterapi

Genterapi er den mest effektive metoden for å kunne gi helsegevinster man normalt får gjennom fysisk trening. Denne måten å “trene” på vil kunne være til hjelp for de som ikke kan trene på vanlig måte.

Bildet illustrerer en overdose.

Enkel nesespray klar for å redde liv

Årlig dør mellom 250 og 270 mennesker av heroin- eller opioidoverdoser i Norge. I EU dør flere tusen. Nå får europeiske brukere bedre mulighet for å hjelpe hverandre.

PAI – treningen som gjør deg «yngre»

Forskning fra NTNU integreres nå i millioner av smartklokker over hele verden. Du får ett enkelt treningsmål, og klokka forteller deg om du når målet. Det kan være nøkkelen til å holde deg frisk.

Kondiskalkulator kan si mye om helsa di

Kondiskalkulatoren ble utviklet i 2013. Den kunne avsløre hvor gammel kroppen din egentlig er, og hvor lenge du kan forvente å leve. Nå viser det seg at kalkulatoren kan fortelle langt mer om helsa di.

Lydbølger som er viktig for helsa

Du kan ikke høre dem med det blotte øre, men de hjelper stadig flere pasienter. I løpet av 40 år har ultralyd-avbildning gått fra grumsete bilder i svart/hvitt, til skarpe 3D-bilder i sanntid. Og utviklingen fortsetter. Kunstig intelligens skal nå testes ut med tanke på tolkingen av bildene.