Nær halvparten av sykehjemsansatte har observert pårørende utsette eldre for vold eller overgrep
Over tre tusen sykehjemsansatte har for første gang fortalt om hva de ser av vold og overgrep når pårørende er på besøk.
Over tre tusen sykehjemsansatte har for første gang fortalt om hva de ser av vold og overgrep når pårørende er på besøk.
Ungdommer som opplever både ensomhet og lav motstandskraft er mye mer utsatt enn andre for å utvikle angst og depresjon som voksne.
Forskere har funnet flere fordeler ved tidlig hudkontakt med mor. De oppfordrer sykehus til å legge til rette for at også premature får oppleve dette.
Skolebarn som er født sent på året har en høyere risiko for å få psykiske problemer, enn de som er eldre, viser en ny studie.
Politikken om at eldre skal bo hjemme lengst mulig kan ha en tydelig slagside. Eldrebølgen havner også i fanget på utslitte pårørende.
Ny forskning viser en utilsiktet og svært uheldig bivirkning av noen immundempende legemidler. De kan rett og slett hjelpe virus med å spre seg.
En firedagers behandlingsmetode mot panikklidelse har vist strålende resultater. Pasienter blir raskt bedre etter terapi. Forskning viser at behandlingen varer og at mange opplever mange ytterligere forbedring i etterkant.
Hver tiende norske ungdom har drevet med bevisst selvskading uten et ønske om å dø av det.
Utviklerne av BitPet skal samarbeide med folk ved NTNU for å undersøke om spillet gir helseeffekter.
En del mennesker ønsker å dø i eget hjem. Nå er det laget modeller som kan hjelpe kommunene for å legge til rette for at dette kan skje på en verdig måte.
God kondisjon kan redusere risikoen for demens og fremme sunn hjernealdring. Dette må inn i helseanbefalingene, mener forskere bak studien.
I kjølvannet av NRK-serien «Team Pølsa» er det samlet inn over 19 millioner kroner til forskning på barnedemens. Hvordan skal pengene brukes? Hvordan foregår forskningen og hvor lang tid kan det ta å finne en kur?
Ennå har vi ingen godkjent generell kur for enterovirus. Men forsøk i Norge virker lovende.
Til tross for flittige målinger vet man fremdeles for lite om kvaliteten på de kommunale helse- og omsorgstjenestene, mener forsker.
Hvordan påvirket covid-19 Norge og livene våre? Forskere vet mye om det som endret seg, og om det som ble nøyaktig det samme etterpå.
Syver Blindheim har barnedemens og er en av deltakerne i NRK-serien «Team Pølsa» Serien følger et team med ungdommer på veien mot VM-løypa. Forskerteamet til Magnar Bjørås jobber med å finne en kur for barnedemens.
Nedsatte evner til å gå raskt, løpe eller hoppe kan forklare noe av sammenhengen mellom å være født for tidlig og være i mindre fysisk aktivitet.
Mikrotrening er blitt vinterens store snakkis: Effektiv fysisk aktivitet i små doser gir store helsegevinster både for den som trener og for samfunnet som helhet, understreker forskerne.
Nytt forskningsgjennombrudd ved Kavli-instituttet avdekker en aktivitet i gittercellene som antar en følehornlignende form. Den benytter rottene til å sondere omgivelsene omkring seg.
Unge voksne med ulike utfordringer gjøre ekstreme ting de aldri hadde trodd de var i stand til. Hva er det som skjer med dem under oppholdet?
For tidlig fødte er mer utsatt for å dø av trafikkulykker, selvmord og rus som unge voksne, viser en ny nordisk studie. Et overraskende funn er at særlig premature kvinner har en tydelig økt risiko for å dø i selvmord.
For få år siden visste vi fint lite om hvordan det sto til med folks helse verden rundt. NTNUs nye æresdoktorer bruker 300.000 kilder for å skaffe oss oversikt.
Fedme og hormonforstyrrelsen PCOS kan gi helseproblemer i neste generasjon.
Kvinner med bekkenbunnplager avstår oftere fra sex enn andre. Én gruppe avstår fire ganger så ofte som gruppen med minst plager.