Ledere er ikke innovative
– Gode ledere vet at de ikke nødvendigvis er innovative. Gode ledere vet også hvem som er innovative i organisasjonen.
– Gode ledere vet at de ikke nødvendigvis er innovative. Gode ledere vet også hvem som er innovative i organisasjonen.
I to år skal forskere samle inn meteorologiske data fra Svalbard i nord til Nittedal i sør. Målet er å finne ut hvor mye satellittsignaler hemmes av regn, lufttrykk og andre meteorologiske forhold.
Professorene Steinar Engen (Institutt for matematiske fag) og Bernt-Erik Sæther […]
ESA ønsker seg større bevegelighet og framkommelighet i operasjoner på andre planeter. Norske forskere sjekker om slangeroboter kan være svaret.
På mikroskopisk nivå er det er mange slående likheter mellom mennesker og insekter − ikke minst når det gjelder luktesansen.
Isbjørn er kjent for å ha alarmerende høy konsentrasjon av PCB og andre miljøgifter. Nå har forskere kartlagt at haiarten håkjerring lagrer enda mer miljøgift enn isbjørn.
Gjennom å designe dråper ved hjelp av elektrisitet har forskerne åpnet nye muligheter i fysikken. Dette kan trolig brukes til alt fra økt oljeutvinning til å lage sminke og mat.
Hensikten var den beste da denne lille skapningen ble spredt […]
Når vi tar en skje tran, har den vært gjennom mange ledd i næringskjeden. Hvorfor ikke gå rett til kilden?
Ein norsk robot har henta opp ukjente organismar frå den 8000 meter djupe Puerto Rico-gropa. Det gjer oss ny kunnskap om livet i dei store havdjupa.
Harepest forekommer hyppigere og mer spredt i Midt-Norge enn noe annet sted i landet. Er smågnagerne der giftigere, og har landsdelen dårligere vannkvalitet enn andre steder?
Når algene blir for små til å dele seg, begynner de å ha sex. Gjennom å kontrollere algenes sexliv kan det dyrkes frem ønskede egenskaper for bruk i både mat og medisiner.
Det er fortsatt bevegelse i grunnen ved den nedlagte gruva i Bleikvasslia i Hemnes i Nordland. Ved Rana Gruber (bilde) der man tar ut jernmalm gjennom kontrollerte ras, er forskere med på laget for å overvåke sikkerheten i gruvene.
Det er fullt mulig å redusere saltinnholdet i en rekke matvarer med opptil 30 prosent – uten å redusere smaken.
Mens dagens bonde kan skue utover sin bugnede åker fra låvebrua, kan framtidens bonde se utover havets åker fra strandkanten. Kanskje dyrker han alger som spiser oljesøl.
Naturen kan være mer motstandsdyktig mot klimaendringer enn enkle modeller sier.
Teknologifagene har tydelig framgang, lektorutdanningen er mer populær enn noen […]
Når vintrene blir ekstreme, med kulde som kommer og går, […]
Tanzania vil bygge vei tvers over Serengeti nasjonalpark. Må det ødelegge parken? NTNU-biolog mener nei.
Verdens eneste ferskvannssel holder til i den store Bajkalsjøen i […]
Ved hjelp av den selvstyrte undervannsfarkosten Hugin HUS har forskere […]
Undersjøisk gruvedrift er en næring i emning. Om noen år henter vi kanskje norsk gull opp fra 2000 meters dyp.
Nærare fem prosent av befolkninga i Sør-Noreg har genar etter dei frykta og fryktlause hunarane. Korleis kan det ha seg?
Vannbasert gelé gjør blodsukkermålinger raskere og sikrere.