Medier


Laste ikon
LASTER INNHOLD

Sosiale medier viser hvem som trenger mest hjelp

Språkbruken i sosiale medier kan avsløre depresjoner og hvor tilpasningsdyktige folk er i et område. Undersøkelser viser også at det er forskjell på språket i meldinger sendt på formiddagen og ettermiddagen.

Collage av bilder tilknyttet flere konspirasjonsteorier.

Hvilken konspirasjonsteori tror du på?

Alle tror litt på minst én konspirasjonsteori, mener konspirasjonsforskere. For konspirasjonsteorier er ikke forbeholdt sinte republikanere i USA. Tror du Biden stjal valget?

Tinder-bruk gir ikke mer tilfeldig sex

Brukere av Tinder har ikke flere seksualpartnere enn andre likesinnede. Kvinner er oftere innom appen for å styrke selvtilliten, mens menn er mer opptatt av sex.

Hva lærte vi av 22. juli?

Mangel på samordning. Penger som brukes på toppen og ikke når frem til dem som står nærmest risikoen. Ikke alt er blitt bedre innenfor sikkerhet etter terrorangrepet i 2011.

Vil gjøre vitenskap populært

Mange av talerne ved Starmus er superstjerner i sine fagmiljø. Men få har så stor fanskare som Brian Cox. Dette er forskeren som føler seg hjemme i populærkulturen.

Hva gir god lesbarhet for svaksynte?

Skriftstørrelsen har mest å si for at svaksynte skal klare å lese tekst på papir. Men den trenger ikke være så stor som du kanskje tror.

Hvorfor lykkes populistene?

Populistiske partier har lenge hatt vind i seilene. Likevel vet forskere svært lite om hvordan populistene kommuniserer, eller hvordan populistiske budskap påvirker velgerne.