Neppe flere KRISER enn før – men flere kriseoppslag
Om du ser på medieoppslagene, kan det virke som om verden kastes ut i den ene krisen etter den andre, og at det aldri har vært verre. Men det er ikke nødvendigvis sånn.
Om du ser på medieoppslagene, kan det virke som om verden kastes ut i den ene krisen etter den andre, og at det aldri har vært verre. Men det er ikke nødvendigvis sånn.
Inga Strümke tror ikke kunstig intelligens tar over verden med drapsroboter. Men området trenger likevel regler. Nå får vi dem.
Språkbruken i sosiale medier kan avsløre depresjoner og hvor tilpasningsdyktige folk er i et område. Undersøkelser viser også at det er forskjell på språket i meldinger sendt på formiddagen og ettermiddagen.
Tidlig under pandemien spredde konspirasjonsteorier seg raskt, og sosiale medier fikk mye skyld. Men noen sosiale medier er likere enn andre.
I smarttelefonen og sosiale mediers tid har antall ungdommer og unge voksne i Norge med depresjon og angst doblet seg. Professor mener politikere og teknologigantene må ta mer ansvar.
Gutter som øker spillingen, går også ned i fysisk aktivitet. Gamere utvikler dessuten lavere tro på egne fysiske ferdigheter.
Med stadig større forskjell på fattig og rik, gror konspirasjonsteoriene godt. Fortsatt tror mange i USA at demokratene “stjal” valgseieren fra Donald Trump. USA mangler mye av det et samfunn trenger for å forebygge ekkokamre.
NRK og TV2 satser begge på strømmetjenester. Men nyheter og samfunnsstoff taper i kampen om oppmerksomheten.
Folk flest får informasjon fra mange kilder. Såkalte “ekkokamre” betyr lite for de fleste av oss, viser en ny undersøkelse.
Alle tror litt på minst én konspirasjonsteori, mener konspirasjonsforskere. For konspirasjonsteorier er ikke forbeholdt sinte republikanere i USA. Tror du Biden stjal valget?
I 2021 er det ti år siden terrorhandlingene på Utøya og i regjeringskvartalet fant sted 22. juli. Hvordan har hendelsene påvirket oss?
Barn som viser tegn på spillavhengighet er ikke mer utsatt for psykiske vansker, viser ny forskning. Noen får til og med mindre angst enn andre.
Jenter som «liker» og kommenterer på det andre legger ut på sosiale media får dårligere selvbilde over tid. Posting på egne profiler har ingen betydning.
Mange koronaisolerte deler trening i sosiale medier. Gjort rett kan det være til nytte og gi mer treningsglede.
Barn som bruker mye skjerm kan få vansker med å forstå følelser. Likevel tilbringer de stadig mer tid foran skjermer.
Brukere av Tinder har ikke flere seksualpartnere enn andre likesinnede. Kvinner er oftere innom appen for å styrke selvtilliten, mens menn er mer opptatt av sex.
Hvor mye avslører vår bruk av sosiale medier om våre politiske standpunkter? Det vil forskere ved NTNU finne ut av.
Mangel på samordning. Penger som brukes på toppen og ikke når frem til dem som står nærmest risikoen. Ikke alt er blitt bedre innenfor sikkerhet etter terrorangrepet i 2011.
Facebook er en viktig kilde til nyheter – og stadig oftere falske nyheter. Men et nytt verktøy kan avsløre jukset.
Mange av talerne ved Starmus er superstjerner i sine fagmiljø. Men få har så stor fanskare som Brian Cox. Dette er forskeren som føler seg hjemme i populærkulturen.
Barn kan ikke skjermes mot fryktelige nyheter i mediene. Men vi kan hjelpe dem med å mestre brutale nyheter.
Etter reformasjonen skulle ikke Olav Haraldsson lenger dyrkes som en helgen. Islandske drikkehorn kan gi svaret på hvilken ny status helgenkongen fikk.
Skriftstørrelsen har mest å si for at svaksynte skal klare å lese tekst på papir. Men den trenger ikke være så stor som du kanskje tror.
Populistiske partier har lenge hatt vind i seilene. Likevel vet forskere svært lite om hvordan populistene kommuniserer, eller hvordan populistiske budskap påvirker velgerne.