Bistand


Laste ikon
LASTER INNHOLD
Gemini.no logo

Nav-hastverk er lastverk?

Folk søker trygd, Nav avslår og brukere klager på avgjørelsen. Nesten halvparten av vedtakene blir så gjort om av de som behandlet saken første gang. Hvordan er det mulig?

Tub glemmes i kampen mot HIV

Tuberkulose ser ut til å falle mellom alle stoler i den sponsoravhengige helsesektoren i fattige Malawi. Sterk fokusering på HIV kan ha gitt deler av Afrika et enøyd helsevesen, ifølge forskere.

Ikke nok å bare ville hjelpe

Mange organisasjoner rykker ut når katastrofen rammer eller mennesker drives på flukt. Men et helhetlig opplæringstilbud i nødhjelpsarbeid i Norge finnes ikke.

I u-hjelpens skygge

Millioner av mennesker er varig skadd fordi de er fattige. Men i kampen mot fattigdom blir de oversett.

Gemini.no logo

Norsk bistand har ingen effekt

Aldri før har Norge gitt så mye i bistand. Men bistandsmilliardene fører ikke til mer fred og bedre menneskerettigheter i landene som mottar pengene.

Eit hjelpelaust offer?

Millionar av afrikanske ungar har mista foreldra i aids. Dei fleste blir tatt godt hand om – av sine eigne.

Skal redde afghanske kulturminner

Kulturminner havner ofte i skuddlinjen ved krig. Gjennom fotoutstillinger skal forskere fra Trondheim bidra til nasjonsbygging i Afghanistan. Bildene skal også vises i Norge.

Skriver muntlige språk

Lingvister får muntlige språk i Ghana ned på papiret og inn på data. Dette hjelper kvinner til å skaffe seg et levebrød.

Gemini.no logo

U-land er bedre på industri enn jordbruk

Regjeringen åpner for økt landbruksimport fra fattige land som et virkemiddel for økonomisk utvikling i Den tredje verden. Imidlertid viser en økonomisk studie at det i stedet sementerer fattigdommen og hindrer utvikling.

Gemini.no logo

Feila frå i går

Skjelvet under havbotnen i Indiahavet skaka ei heil verd. Når regionen skal byggast opp på ny, må vi ikkje gjenta gamle tabbar.