Fisk og havbruk

Laste ikon
LASTER INNHOLD
Aeromonas. Bildet viser sushi.

Hvor trygg er sushien din?

Bakterier i rå sjømat kan gjøre deg syk. Sjømat kan også spre bakterier som er motstandsdyktige mot antibiotika. Blant disse er Aeromonas.

Forsker Andreas Hagemann i laben hos SINTEF.
BLOGG

Derfor belyser vi lakselusa 

Lakselus skaper trøbbel både for villaks, oppdrettslaks og for havbruksnæringa. Vi tester om lys kan bidra til å løse luseproblemet. 

Strandsnegl i mikroskop i lab hos SINTEF

Denne sneglen kan bli big business

For første gang har forskere klart å dyrke fram det franskmenn ser på som en delikatesse i laboratoriet. Nå håper forskere at strandsneglen kan blir en del av den nye, norske oppdrettsnæringa.

Kystsamfunn. Bildet viser en bestefar og barnebarnet i skipperluer om bord i en båt.

– Bra for barn å oppleve arbeidslivet

– Skal kystsamfunn være bærekraftige, er fellesskap mellom generasjonene avgjørende. Betydningen av barns læring gjennom arbeid er undervurdert, sier professor Anne Trine Kjørholt.