Dette mener forskerne om gruvedrift på havbunnen
Rett før sommeren la regjeringen fram planer som vil gjøre […]
Rett før sommeren la regjeringen fram planer som vil gjøre […]
Når vi skal lære å lese skikkelig, spiller flere faktorer inn. Noen av disse faktorene gir fordeler for jentene.
Veiprising kan snart erstatte bompenger. Men om det vil redusere og regulere bilbruken, vet ikke forskerne enda.
FN har aldri vært tydeligere. Verdens land må handle nå, umiddelbart, for å redusere utslipp av klimagasser raskt, for å hindre global oppvarming.
Barna er spesielt utsatt når mamma eller pappa blir pågrepet.
Pasienter som har blitt friske av covid-19 og deretter får vaksine, utvikler en sterkere immunrespons. Vaksinen beskytter også mot nye varianter av viruset, viser forskning.
De bekymrer seg ikke uten grunn, de 1283 havbruksansatte som har svart på en fersk HMS-undersøkelse. 62 prosent av dem har opplevd nestenulykker på jobb de siste to åra. Likevel er det en annen fare de uroer seg mer for.
For lite oksygen i vannet er til plage for fisken. Et system som kan vise oksygennivå på oppdrettsanlegg, gjør at det kan bli lettere å tilføre den livsviktige gassen når vannet blir oksygenfattig.
Barn med alvorlige smerter får for lite hjelp. Nå kan det bli endring i nasjonale retningslinjer.
Tonnevis med helt vanlige plastprodukter er på avveie i havet, hvor de sakte forvitrer. Men hvor skadelige er egentlig plast for levende organismer, og hva er det i plasten som er skadelig?
Norge har en av de høyeste forekomstene av tarmkreft i Europa, og i år rulles det nasjonale screeningprogrammet ut for fullt. Men hvor blir det av pillekameraene?
Å bruke mindre isolasjon og mer strøm til oppvarming kan faktisk bli det beste for miljøet i framtida, konkluderer forskning. Men noen forutsetninger må på plass.
Forskere ved NTNU har utviklet maskinvare som får datasystemer til å jobbe smartere og raskere, og bruke mindre energi.
Napoleon var en uovertruffen militærleder og en stor statsmann. Ennå ser vi spor etter ham på Europa-kartet. Nå er Ridley Scotts film om Napoleon på kino.
Dateringer viser at skipsgrava på Leka i Trøndelag er fra før vikingtida. Det gjør den til
Skandinavias eldste kjente skipsgrav.
Nye forskningsresultater kan være gode nyheter for fiskeoppdretterne, men også for jordbruket, kloakkrensing og kanskje din egen tarm.
Forskere er på sporet av å finne behandling for sykdommer som er blitt ansett som uhelbredelige.
Syk laks er et problem. Nå har forskere utviklet et implantat som henter informasjon om oppdrettslaksens ve og vel ved hjelp av sensorer.
Kvinner blir fremdeles sjelden toppledere i internasjonale idrettsorganisasjoner. Nye funn forteller mer om hvorfor, og gir råd for hvordan vi kan gjøre noe med det.
Nå har forskere funnet en ny måte å lage forbruksvarer på. De har utviklet en maskin som kan skreddersy dine hygieneprodukter. Maskinen baserer seg på KI.
Frykten for at krigen mellom Israel og Hamas skal utvikle seg til en storkrig blir stadig mer uttalt. Det vil i så fall være en eskalering ingen av partene er interessert i, mener NTNU-forsker.
Nordmenn blir stadig tyngre. Nå ber forskerne politikerne ta grep. «Vanlig» overvekt fører nemlig til større kostnader i helsevesenet enn fedme.
Løsningen har vist seg å kutte over 95 prosent av klimagassutslippet – og nå har forskere funnet ut at betongen holder.
Forskere har funnet frem til en metode som identifiserer bakterier enkelt, billig og mer presist enn før. Da kan vi også bruke mindre antibiotika.