Styrer byferge via mobilnettet
Det som startet med en sprø idé har siden oppstarten skapt innovasjoner i verdensklasse.
Det som startet med en sprø idé har siden oppstarten skapt innovasjoner i verdensklasse.
Inga Strümke tror ikke kunstig intelligens tar over verden med drapsroboter. Men området trenger likevel regler. Nå får vi dem.
Vikingene omga seg med tekstiler rikt illustrert med fortellinger. Nå skal 1200 år gamle biter fra Osebergskipet pusles sammen.
Kan måten snøen glitrer på gi oss bedre skredvarsler og tryggere selvkjørende biler?
Norge har en av de høyeste forekomstene av tarmkreft i Europa, og i år rulles det nasjonale screeningprogrammet ut for fullt. Men hvor blir det av pillekameraene?
Forskere ved NTNU har utviklet maskinvare som får datasystemer til å jobbe smartere og raskere, og bruke mindre energi.
Forskningsinstitusjoner fra Norge og flere andre land har de siste årene samlet inn store mengder data fra de nordlige havområdene. Det er stor interesse for tilgang til denne informasjonen.
Historien om et ekspansivt forsknings- og innovasjonsmiljø inneholder Nils Arne Eggens godfot-teori: La talenter utvikle seg i det de er best på og å spille hverandre gode.
Blodforgiftning, eller sepsis, forekommer hyppigere enn fagfolk trodde. Men dødeligheten har gått kraftig ned. Dette henger sammen.
Det europeiske forsvarsfondet har bevilget norske aktører 450 millioner kroner. Det åpner for økt satsing på cybersikkerhet ved NTNU i Gjøvik.
Diskriminerer vi folk med fremmedklingende navn? Et fiffig eksperiment med fiktive fotballjenter gir noen svar som kanskje overrasker deg.
Faglærere fikk i år en ekstra utfordring: Hvordan utforme eksamensoppgaver som skal forhindre at studenter kan jukse seg til gode karakterer med ChatGPT.
Unge mennesker i Vest-Europa rangerer Kahoot! blant de aller fremste merkevarene.
Skandaler har det ikke manglet på i IT-bransjen. Da det lugget for NAV midt i et storprosjekt, kastet de om på metodene – og kom ut med en suksessløsning.
Blir du tung i rumpa fordi du sitter for mye foran skjermen og spiller? I så fall er dette gode nyheter. Spillet BitPet krever at du beveger deg for å gjøre det godt.
Kjære jente, kvinne, ikke-binær, forskningen trenger ikke helter. Den trenger deg!
Ryggplager er svært utbredt. Men en ny app kan hjelpe oss med å bli bedre.
Professor Letizia Jaccheri er årets vinner av Oda Award Woman. Prisen får hun for arbeidet med å få flere kvinner til å velge teknologifag.
Barn med skolevegring skal få hjelp gjennom det nye spillet Habiit.
Læringsplattformen Kahoot! gjør premium-versjonen fritt tilgjengelig for alle lærere og skoler.
Barn og ungdom med psykiske lidelser skal få bedre utredning og behandling når et nytt hjelpemiddel for helsetjenester står klart.
Har du dårlig motorikk eller strever med å lese, skrive eller løse matematikkoppgaver? Kanskje skyldes det egentlig måten hjernen din tolker synet.
Politisk reklame i sosiale medier undergraver demokratiet og er et eksperiment vi ikke har råd til å være med på. Et velfungerende demokrati er jo en forutsetning for vår velstand.
Hvordan få barn og unge til å bli interessert i vitenskap? La dem leke, lage og kode, mener forskerne.