Ikke gjør deg avhengig av Google Maps
Ut på tur i høstferien? Ikke stol på telefonen din.
Ut på tur i høstferien? Ikke stol på telefonen din.
Det som startet med en sprø idé har siden oppstarten skapt innovasjoner i verdensklasse.
Kunstig intelligens gjør det lettere å lage og spre villedende informasjon på nettet. Løsningen? Mer kunstig intelligens.
Unge mennesker i Vest-Europa rangerer Kahoot! blant de aller fremste merkevarene.
Snart kommer trolig Geofence-teknologien til et veikryss nær deg.
Med en digital lås kan du gi andre adgang til å låse opp inngangsdør eller vareboks ved døra, uten å være hjemme selv. Men hvordan kan varelevering gjøres trygt og sikkert – slik at du og jeg kan stole på systemet?
Laserlys kan høre! Fenomenet økte energiselskapet BPs inntekter med omlag fire milliarder kroner i 2019. Neste gevinst kan bli rimeligere og sikrere drift av vann og avløp, vei og kraftlinjer.
Fag- og telekomeksperter må sammen kaste seg over de nye mulighetene 5G skaper. Hvis ikke risikerer vi at store gevinstmuligheter glipper.
Eldrebølgen kan bli en tsunami, men ny teknologi kan hjelpe oss. Så hva slags teknologi trengs? Og har by og bygd behov for de samme løsningene?
Vi møtes som aldri før – på nett. Særlig i jobbsammenheng kan dette oppleves som krevende, men det kan også være svært effektivt. Her er forskernes råd til smarte møter i det virtuelle landskapet.
Det mener forskere å ha belegg for. Det er godt nytt, fordi forsiktig kjøring også gir miljøgevinst.
NTNU-studenter har utviklet en smarthanske for astronauter som kan brukes under utforskning av andre planeter. NASA-partnere har nylig gjort vellykket testing av hansken på forskningsstasjonen «Haughton Mars Project».
Se for deg at du kan kle på deg ekstra muskler, supersyn og ny kunnskap – og sensorer som merker om du jobber for hardt. Dette er ideen bak prosjektet HuMan, som nå har levert teknologi som kan framstå som reneste science fiction til blant annet flyfabrikken Airbus.
Forsker Marita Skjuve har intervjuet mennesker som har et nært forhold til chatboten Replika. Forskeren konkluderer med at forholdet både gir mening og verdi for brukerne. Det kan til og med bli romantisk.
– Gigantene på internett har bygd en infrastruktur for sosial kontroll. Vi må få reguleringer, sier Zeynep Tufekci, og sikter til selskaper som Facebook, YouTube, Google og Amazon.
Meltdown og Spectre angrep et sikkerhetshull i datamaskiner. Dette hullet kunne vi ikke tette skikkelig. Før nå.
Kan informasjon om avgifter direkte til bilen påvirke oss til å kjøre mer miljøvennlig? Det tror forskere. Nå vil de ha din hjelp for å bli sikre.
Universell utforming gjelder ikke bare infrastruktur. I prosjektet JodaBook er personer med demens og psykisk utviklingshemming med på å utvikle sin egen sosiale app.
Estimater tilsier at innen 2025 vil 75 milliarder produkter kommunisere og snakke sammen. Samtidig stoler vi ikke på at produktene er trygge eller ivaretar personvernet vårt.
Medisinsk oppfølging via Skype og chat hjemmefra øker livskvaliteten for kronisk syke, viser fersk studie. Samtidig kan løsningen spare samfunnet for tid og penger.
En liten, norskutviklet dings skal blant annet brukes i kampen mot miljøsynderen ghost-fishing: tapte eller glemte fiskeredskaper.
Først skulle kartet vise veien for studenter i Trondheim. Nå viser MazeMap veien for folk på fem kontinenter.
Med “Tjenesteshop” kan brukerne av kommunale tjenester selv booke tid for hjelpen de trenger. Forskere jobber nå med å kartlegge mulighetene dette gir.
Nylig fikk et internasjonalt forskerteam flere førerløse båter og undervannsfartøy fra ulike leverandører til å kommunisere og samarbeide i en og samme marine operasjon.