FNs bærekraftmål: Utrydde sult

Laste ikon
LASTER INNHOLD
Solovn: Jimmy Chaciga, stipendiat ved Makerere University, Uganda, med en test av solkoker med varmelager, i Varmetekniske laboratorier på NTNU. Foto: Ole Jørgen Nydal/NTNU

Samler sol på dagtid for å koke mat på kvelden

Det er forsket mye på teknologiske løsninger for å koke mat med sol, men hva fungerer best i praksis sør for Sahara? Mangeårig forskning tyder på at det enkle og robuste trumfer det mest energieffektive.

Tareplante fotografert under vann, nedenfra og opp sånn at sollyset stråler ned gjennom vannmassene over planten
KRONIKK

Vi kan få et tareeventyr

Akkurat slik Stavanger i sin tid tok grep og ble “oljehovedstaden”, har Trøndelag nå en gyllen sjanse til å skape et industrielt tareeventyr.

Bildet viser Alexandra Bech Gjørv, – Kartleggingen viser at næringslivet er i full gang med det grønne skiftet og at vi er en viktig bidragsyter til bærekraft, innovasjon- og omstilling i Norge, sier konsernsjef Alexandra Bech Gjørv.

– Norsk næringsliv er godt i gang med det grønne skiftet

SINTEF har levert sin første bærekraftrapport som viser hvordan forskningsinstituttet leverer på FNs bærekraftsmål.  
– Kartleggingen viser at næringslivet er i full gang med det grønne skiftet og at vi er en viktig bidragsyter til bærekraft, innovasjon- og omstilling i Norge, sier konsernsjef Alexandra Bech Gjørv. 

Dette nyttige krypet lever av slam fra fiskeoppdrett

Avfall fra landbasert oppdrett kan brukes til å produsere børstemark, næringsrik mat for både oppdrettslaks og reker, viser ny forskning. I tillegg kan biproduktet fra børstemarkproduksjonen bli til nyttige lavkostprodukter som gjødsel eller biogass.