FNs bærekraftmål: Bærekraftige byer og samfunn

Laste ikon
LASTER INNHOLD
Michelin-kokker på lab-besøk: Benoit Dewitte møter verdens dyreste sjømatingrediens for første gang. Han og kollega Thiis Meliefste var svært nysgjerrige på å få høre mer om hvordan sjøpølsa kan brukes i mat. Foto: Henriette Krogness.

Her snuser Michelin-kokkene på fremtidens mat

Hvordan vil et måltid bestående av havsalat, tare, snegler, tanglopper og sjøpølse se ut? Og kan slike råvarer friste Michelin-kokker fra Belgia og Nederland? Det kan se sånn ut.

Henning Taxt, Maren Istad og  Gerd Kjølle i laben hos SINTEF Energi. Foto: Daniel Gløsen

Snart kommer du kanskje til å koke kaffe med elbilen

Lynnedslag, sterk vind som får trær til å velte over høyspentlinjer, snø og ising gir oss døde stikkontakter. Samtidig står vi foran et stort kraftunderskudd – og mer ekstremvær. Hvordan kan vi unngå full strømkrise?