Får hjemmebehandling – slipper sykehus
Du slipper å bli liggende på sykehus i flere uker bare fordi du trenger intravenøs medisin.
– Hovedmålet er bedre livskvalitet for pasientene, sier SINTEF-forsker Silje Bøthun.
Du slipper å bli liggende på sykehus i flere uker bare fordi du trenger intravenøs medisin.
– Hovedmålet er bedre livskvalitet for pasientene, sier SINTEF-forsker Silje Bøthun.
Helsevesenet kastes inn i norgeshistoriens største digitaliseringsprosjekt til 22 milliarder kroner – uten at konsekvensene samtidig blir evaluert. Det er som å lage koronavaksine uten en plan for utvikling og testing.
Hvilke tekniske hjelpemidler bruker funksjonshemmede og eldre rundt om i verden – og hvilke udekkede behov har denne gruppen? Det skal SINTEF finne ut på oppdrag fra Verdens helseorganisasjon (WHO).
Eldrebølgen kan bli en tsunami, men ny teknologi kan hjelpe oss. Så hva slags teknologi trengs? Og har by og bygd behov for de samme løsningene?
Tjenesten med medisindispensere og bruk av multidose i hjemmesykepleien bør revideres. Dette er konklusjonen i forskningsprosjektet Min medisin.
Medisinsk oppfølging via Skype og chat hjemmefra øker livskvaliteten for kronisk syke, viser fersk studie. Samtidig kan løsningen spare samfunnet for tid og penger.
For barn som trenger hjelp av såkalt velferdsteknologi for å få hverdagen til å fungere, er det viktig at hjelpen er usynlig for andre. Mange har god hjelp av en app som kan installeres i telefonen.
Millioner spart og økt trivsel ble resultatet når sykepleiere og leger selv fikk velge teknologiske løsninger som skulle effektivisere arbeidsdagen.
En ny rapport konkluderer med at sykepleiere er svært gode innovatører når det gjelder nye helsetjenester. Det har blant annet ført til mindre tvangsbruk i psykiatrien.
Norske forskere skal finne ut hvordan kunstig intelligens kan gi ungdom svar på spørsmål om psykiske problemer.
Hjemmetjenesten i Horten så at arbeidsplanlegging stjal mye tid. Pasientene ønsket på sin side at færre hjelpere kom innom og at de var mer presise. Planleggingsverktøyet SPIDER gir nå bedre resultater for begge parter.
Den gamle damen faller ut av sengen. Hun treffer en sensormatte på gulvet og blir liggende. Alarmen går. Hjelpen må komme raskt.
Trygghetsalarmer skal bidra til at du og jeg kan bo hjemme lenger. Nå har systemet vært under forskernes luper med mål om forbedring.
Eldre som utvikler demens kommer seg ofte for sent til legen. Nå vil spillforskere bidra til at tegn på demens oppdages tidligere.
Det skal forskere nå finne ut.
Robotsyn gir oss selvstyrende droner, men kan også hjelpe oss med å holde øye med laksen i merdene eller se om barn er friske.
Mange eldre er positive til velferdsteknologi, men helsepersonell er skeptiske og mange kommuner vegrer seg.
Etter noen måneders drift på den nye akutte døgnavdelingen ved Aker sykehus var rollene uklare, og sykefraværet høyt. Bevisst bruk av elektronisk informasjonstavle samt struktur og faste oppgaver, hjalp.
Trykkmålinger gjør at en nyutviklet fallsensor «ser» fall som dagens produkter ikke registrerer. Det vil øke sikkerheten for eldre som bor hjemme.
Speilet inneholder 3D-skannere og kameraer slik at mens du tar tannpussen, får du ett minutt senere svaret på hvordan helsen din er.
Å bruke en smarttelefon kan være vanskelig og uforståelig for eldre mennesker, mens funksjonshemmede kan streve fordi telefonen er basert på finmotorikk. – Sånn kan det ikke være, tenkte gründer. Og fant en løsning på problemet.
Kommunene er i gang med å innføre GPS for personer med demens. Fallgruvene er mange. Derfor har forskere laget et verktøy som skal hjelpe.
Tolv brukere i hjemmetjenesten i Bærum kommune har prøvd ut mobil trygghetsalarm med svært godt resultat.
Norge vurderer nye løsninger for personer med demens. Kan små omsorgsboliger og demenslandsbyer gi et mer normalt hverdagsliv enn sykehjem og institusjoner?