En kur mot for høy temperatur
Klodepinen gjør allerede vondt. Men det finnes løsninger du kanskje ikke har hørt om – og som er klare til bruk.
Klodepinen gjør allerede vondt. Men det finnes løsninger du kanskje ikke har hørt om – og som er klare til bruk.
Nevroforsker Nancy Kanwisher fant et område i hjernen som er viktig for å identifisere ansikter. Nå er hun vinner av Kavliprisen i nevrovitenskap.
Nobelpris var ikke målet. Ikke bare å løse Alzheimergåten heller. Moser og Moser sikter høyere enn det.
Fagfolk presenterer tre råd for å få bukt med plastproblemene.
Nær alle er einige om at det er gunstig å ha den same fastlegen over tid. Men er det farleg for deg, om fastlegen din flytter eller pensjonerer seg?
Et tips til sommeren: Husk det gode fra pandemien.
Mange med en kreftdiagnose fortsetter å røyke, selv om det er risikabelt. En forenklet test kan hjelpe med å forutsi om røykere antakelig greier å slutte. Sjekk selv hvor avhengig du er.
Forskere søker etter markører som kan avsløre risiko for hjerteinfarkt før pasienten blir syk. Bittesmå mikro-RNA og undergrupper av kolesterol kan være løsningen.
Bærbare ultralydapparater gjør høyteknologiske bilder tilgjengelig for legekontoret, utrykningskjøretøy og utviklingsland. Et nytt verktøy tar i bruk kunstig intelligens for å gjøre disse apparatene lettere å bruke for helsepersonell.
En landsomfattende spørreundersøkelse avdekker at folk som får behandling for rus og psykiske problemer i det store og hele er fornøyd med hjelpen de får. Men alt er ikke like rosenrødt.
Den enkle vegen til bedre helse, eller et blodslit som dessuten er uutholdelig kjedelig? Meningene er mange om intervalltrening med høy intensitet.
Forskere har funnet over 16.000 ulike kjemikalier i plast. Rundt en fjerdedel av disse kjemikaliene kan være skadelige for helsa og miljøet.
Kunnskapen om bakenforliggende årsaker til fedme må bli bedre i svangerskapsomsorgen, mener forsker. Hun har intervjuet 14 kvinner om barndom, kropp og vekt.
Mange millioner er brukt på kampanjer for å få oss til å spise sunnere. Vi vet at vi burde følge rådene. Så hvorfor gidder vi ikke likevel?
Gener som forbindes med høyt blodtrykk påvirker blodtrykket allerede tidlig i livet. Og de øker risikoen for hjerte- og karsykdommer når man blir eldre. Men man kan gjøre noe med det.
Hvert års ekstra utdanning minker risikoen for å dø med nesten 2 prosent, viser ny metastudie. Dette gjelder i hele verden.
Språkbruken i sosiale medier kan avsløre depresjoner og hvor tilpasningsdyktige folk er i et område. Undersøkelser viser også at det er forskjell på språket i meldinger sendt på formiddagen og ettermiddagen.
Ved NTNU har man nå en lovende kandidat for antibiotika mot resistente gule stafylokokker. Bak funnet ligger metodikk som kan bli viktig i kampen mot antibiotika-resistens.
Pasienter som har blitt friske av covid-19 og deretter får vaksine, utvikler en sterkere immunrespons. Vaksinen beskytter også mot nye varianter av viruset, viser forskning.
Nordmenn blir stadig tyngre. Nå ber forskerne politikerne ta grep. «Vanlig» overvekt fører nemlig til større kostnader i helsevesenet enn fedme.
Forskere konkluderer med at mange har unødige plager og at tilbudet til pasienter med tinnitus svikter på svært mange nivå.
De neste 20 år blir det 250 000 flere mennesker i Norge som er over 80 år. Det kan gjøre noe med måten vi bor på. Eldre som deler på kjøkken og hage blir mer og mer populært.
Miljøgifter er rundt oss overalt, og påvirker helsa vår. Plast er en enorm kilde til miljøgifter. Av og til spiser vi rett og slett gift. Det går blant annet utover fruktbarheten vår.
Dobbelt så mange unge sliter psykisk nå enn for tjue år siden. Angst og depresjon har festet et stadig sterkere grep. Hvilken rolle spiller sosiale medier i dette?