– Vi undervurderer farene ved kjemikalier i plast
Helseutfordringene ved kjemikalier i plast blir ikke tatt på alvor av beslutningstakere, mener forskere.
Helseutfordringene ved kjemikalier i plast blir ikke tatt på alvor av beslutningstakere, mener forskere.
Over tre tusen sykehjemsansatte har for første gang fortalt om hva de ser av vold og overgrep når pårørende er på besøk.
Folk med bipolare lidelser bruker YouTube for å snakke om det. Forskere mener dette kan ha mye godt for seg.
Ungdommer som opplever både ensomhet og lav motstandskraft er mye mer utsatt enn andre for å utvikle angst og depresjon som voksne.
Forskere har funnet flere fordeler ved tidlig hudkontakt med mor. De oppfordrer sykehus til å legge til rette for at også premature får oppleve dette.
Er du ung, kvinne, velutdannet, i jobb, og bor i en storby i et rikt EU-land? Svarer du ja på alt dette, er du trolig blant dem som er aller mest tilfreds med livet og tilværelsen.
Politikken om at eldre skal bo hjemme lengst mulig kan ha en tydelig slagside. Eldrebølgen havner også i fanget på utslitte pårørende.
Ny forskning viser en utilsiktet og svært uheldig bivirkning av noen immundempende legemidler. De kan rett og slett hjelpe virus med å spre seg.
Flere studier viser at utbrenthet handler mer om depressivt stress i livet enn akkurat jobben.
Hver tiende norske ungdom har drevet med bevisst selvskading uten et ønske om å dø av det.
ADHD kan forverre angst, og angst kan forverre ADHD. Jenter er særlig sårbare for å utvikle angstlidelser, men nå har forskere oppdaget noe som kan bidra til å bremse – eller hindre utviklingen.
Utviklerne av BitPet skal samarbeide med folk ved NTNU for å undersøke om spillet gir helseeffekter.
Allerede fra tidlig i tenårene kan fysisk aktivitet beskytte mot depresjonsymptomer.
Ennå har vi ingen godkjent generell kur for enterovirus. Men forsøk i Norge virker lovende.
Hvor sikre kan vi være på at USA vil gjøre en ny innsats for verden hvis en fugleinfluensa-pandemi treffer oss i morgen?
Forskere undersøkte psyken til alle veteraner fra Libanon og Afghanistan. Én faktor avgjør om de sliter etter å ha tatt liv.
Hvordan påvirket covid-19 Norge og livene våre? Forskere vet mye om det som endret seg, og om det som ble nøyaktig det samme etterpå.
Syver Blindheim har barnedemens og er en av deltakerne i NRK-serien «Team Pølsa» Serien følger et team med ungdommer på veien mot VM-løypa. Forskerteamet til Magnar Bjørås jobber med å finne en kur for barnedemens.
Nedsatte evner til å gå raskt, løpe eller hoppe kan forklare noe av sammenhengen mellom å være født for tidlig og være i mindre fysisk aktivitet.
De rekker ikke årets VM i Trondheim, men NTNU-forskere mener verdens raskeste og mest fleksible langrennski er klare til start under verdensmesterskapet i Falun 2027.
Mikrotrening er blitt vinterens store snakkis: Effektiv fysisk aktivitet i små doser gir store helsegevinster både for den som trener og for samfunnet som helhet, understreker forskerne.
Norske forskere jobber med å utvikle utstyr som skal oppdage biomarkører i pusten. Dette kan bidra til å oppdage symptomer som KOLS raskere, og endre livet til millioner av mennesker som lider av sykdommen.
DNA-tester er det beste når forskere vil finne ut hvilken art en prøve kommer fra. Proteinprøver går raskere, men er ikke presise nok. Ennå. Men kanskje snart.
Ny teknologi skal få oss til å gjøre enda mer. Nå advarer forsker mot hva «effektiviseringshysteriet» gjør med oss og arbeidsplassene våre.