Empty Chair And Desk With Laptop Computer

Komfort kan gjenvinnes

Er plastdeler gode å ta på, er de ofte laget slik at resirkulering ikke går an. Men nå har det «umulige» blitt mulig. I et fireårig utviklingssamarbeid mellom SB Seating (Scandinavian Business Seating), SINTEF og den norske bedriften Lycro skal det utvikles arbeidsstoler som gir brukerne komfort uten at det betyr full polstring. Armlenene er nemlig støpt oppå tekstilet, og det er ikke brukt en dråpe lim. I tillegg er hele komponenten i ett og samme materiale – tvers igjennom. Både den underliggende delen og tekstilet på toppen er lagd av plaststoffet polypropylen. Dermed kan delene sendes rett i kverna når stolen har endt sitt liv, og det kan lages nye plastdeler av det oppmalte materialet. Arbeidet støttes av Forskningsrådet.