NYTT PRODUKT: Oljestøvsuger

NYTT PRODUKT: Verdens første oljestøvsuger som blåser bark på oljesøl, og suger det opp igjen, er lansert. Den skal gjøre opprydning etter oljeulykker fire ganger mer effektiv, og er utviklet av masterstudenter i produktdesign ved NTNU.

Oljestøvsugeren er en automatisering av arbeid som i dag gjøres manuelt, med bøtte og kost, og den kan brukes med både bark, mose og torv – eller kjemisk framstilt materiale.

Nyvinningen har allerede hanket inn flere innovasjonspriser. Studentene har dannet firmaet Kaliber Industridesign, som er en av sju norske oljevernbedrifter som nå er med på en rundreise i USA. Målet med turen er å bygge nettverk for å komme inn på det amerikanske markedet. Oljestøvsugeren er også presentert på Clean Gulf Conference – den største messen for oljesølproblematikk i Nord-Amerika.

Studentene bak Kaliber er Silje Rabben, Arne Sigmund Skeie og Marius Høver Montarou.