NY IDÉ: Wash & Go!

Susann Hahnwald var utvekslingsstudent fra Dresden til Institutt for produktdesign da hun designet en kulerund, bærbar maskin som vasker klær uten bruk av vann. For den dristige ideen vant hun prisen på 25 000 kroner i Electrolux Designkonkurranse 2009.

Vinnerbidraget fikk navnet «Aery wash». Designideen er minst like usannsynlig som oppvaskmaskiner var for 90 år siden: en klesvaskemaskin som vasker klær ved hjelp av luft og energien den blir tilført gjennom å bli fraktet rundt.

– Hvorfor skal vi måtte samle opp stinkende, skitne klær i vaskekurven så lenge før det blir nok volum til å kjøre en vask? Dette var spørsmålet Hanhwald stilte seg som utgangspunkt for konkurransebidrag. Løsningen ble å kunne gjøre vasken unna med en gang. Supert, ikke minst for småbarnsfamilier på reise, mener den unge designeren.