NYTT PRODUKT: Nettverkskoffert

Studenter ved NTNUs Institutt for produktdesign har utviklet et konsept for en liten trillekoffert med innebygd pc og elektronisk skjerm på utsiden. Tanken er at kofferten skal kunne koble seg opp mot flyplassnettverk og vise et kart over den flyplassen brukeren befinner seg på.

For eksempel vil det da kunne komme opp et kart som viser hvor på flyplassen passasjeren er, hvor utgangen til flyet er, og hvordan man kommer seg dit. Kofferten er først og fremst tenkt som en kraftig informasjonsbærer, men man kan også tenke seg at den kan brukes som en underholdningsartikkel på reisen.

I tillegg ville studentene forenkle væskeproblematikken i sikkerhetskontrollen. Det har de gjort ved å konstruere en oppbevaringsenhet for væsker, som tas ut og settes inn gjennom det ene hjulet.

Konseptet har fått navnet JAM og er utviklet av Marius Moe, Albert Soler Mas og James Williams.