Grønne og skjermede omgivelser øker trivselen for mennesker med demens
Norske kommuner vil trenge mange flere omsorgsplasser for personer med demens i årene som kommer. Hvordan bør disse utformes?
Norske kommuner vil trenge mange flere omsorgsplasser for personer med demens i årene som kommer. Hvordan bør disse utformes?
Vi må tenke mer på samspillet mellom arkitektur, pedagogikk og ulike former for læringsarbeid når vi planlegger nye skoler, konkluderer forskere.
Forsøk viser at det er mulig å kutte så mye som 33 prosent av energiforbruket ved hjelp av smart varmestyring. Systemet baserer seg blant annet på data om fremtidige strømpriser og vær.
Forskere fant store ulikheter i brannsikkerheten da de undersøkte batterirom. I verste fall kan slike rom være en brannfelle. Nå etterlyser SINTEF nasjonale retningslinjer.
Norske forskere skal samarbeide med ukrainske aktører. Målet er å bruke avfall fra ødelagte bygninger til gjenoppbyggingen av landet.
Brannkonstabler driver hardt fysisk arbeid samtidig som de utsettes for stor varmepåkjenning. Nå vet vi mer om hva som skjer med temperaturen i kroppen under en røykdykkerinnsats.
Hvor klimavennlig er byutviklingen i din kommune? Et nytt verktøy hjelper planleggere med å sammenlikne alternativer.
SINTEF tester ulike veggvarianter i laboratoriet, og rehabiliterer du et gammelt trehus, kan det hende du kan hjelpe forskerne.
Klimaregnskap for bygg er et effektivt verktøy for å nå klimamålene. Nå må kravene følges opp med politikk også i Norge.
Nå er SINTEF-forskere i gang med å måle helseeffektene av å gå, sykle og kjøre elsparkesykkel til jobb. Oppdragsgiver er Statens vegvesen.
Byene våre må bli klimanøytrale. Men hvordan gjør vi det? På Fornebu viser forskere hvordan omstillingen kan gjennomføres i praksis.
Her er en kort historie om hvordan dumme spørsmål kan endre kursen for en hel industri. Om hvordan geniale løsninger møter motstand, fordi de rett og slett virker for enkle.
Flere kan klare seg uten å kjøre så mye bil, men da må boligområdene planlegges slik at det blir enklere. Astrid Bjørgen har forsket på hvordan.
Det kan se sånn ut. Mange av dem har minst like gode egenskaper som nye, ifølge SINTEF. Det er godt nytt for ombruk.
To sekunder med oppmerksomheten rettet mot noe annet enn trafikken, dobler faren for ulykker. Navigasjon på skjerm utfordrer oss mest.
Ingen er glad i kø. En norsk gjennomsnitts-bilist er villig til å punge ut med nesten 100 kroner for å spare én time i trafikken, ifølge forskning. Men køa kan temmes.
Kun en av tre kommuner sjekker tilgjengeligheten på skolene sine. Norges Handikapforbund krever raske tiltak.
Flere grønne tak og fasader bidrar til at naturen får mer plass i byene våre. Nå er en ny veileder klar til de som ønsker en grønn løsning på taket.
Er det mulig å bygge drivhus på månen uten å ta med seg noe særlig med materiale fra jorda? Ja, mener forskere ved NTNU Samfunnsforskning og SINTEF. De bistår romfartsorganisasjonen ESA.
Ved hjelp appen slipper foreldre å kjøre barna selv. Så langt er den testet ut i Molde og Ålesund, nå vil SINTEF og teknologiselskapet Nimmo se på mulighetene for å oppskalere løsningen.
Når studenter, forskere og næring går sammen om å klimatilpasse boligene våre, finner de løsninger som ikke ellers hadde vært like åpenbare.
Forskere bidrar med å teste og sikre gammelt murverk når verneverdige Sophies Minde i Oslo rehabiliteres. Resultatene viser at mye kan brukes om igjen.
Til tross for kulde, begrenset infrastruktur og store avstander kan elektriske anleggsmaskiner også tas i bruk i Nord-Norge, viser ny studie.
Familier som fikk hjelp til å kjøpe bolig fikk et bedre liv på flere måter. Men konsekvensene var ikke like positive for de som fikk hjelp til å leie.