Forskerekteparet Carlos Dorao og Maria Fernandino med en modell av deres hybride sentrifuge Lynx Separator. Foto: NTNU/Maren Agdestein

Nominert til teknologipris

  • Publisert 25.09.15

To selskaper der NTNUere er involvert er nominert til Norwegian Tech Awards 2015.

Innsep og nLink er to av de seks nominerte til Teknisk Ukeblads pris Norwegian Tech Awards 2015, tidligere kalt Teknologibragden.

Selskapet Innsep er eid av NTNU-professorene Maria Fernandino og Carlos Dorao, daglig leder Sondre Jacobsen og NTNU Technology Transfer.

Innsep har utviklet ny teknologi for separasjon av væske og gass, som blant annet kan brukes av oljeindustrien, heter det fra Teknisk Ukeblad.

nLink ble startet av NTNU-studenter, og er fremdeles dominert av NTNU-ere. Roboten deres tar seg av den tunge jobben med å bore i tak.

– Tanken bak boreroboten er å redusere arbeidsbelastningen med betongboring over skulderhøyde, forteller daglig leder i nLink, Håvard Halvorsen til Teknisk Ukeblad.

Gemini har tidligere skrevet om både Innsep og nLink.

Fjorårets vinner av Teknologibragden var NTNU-professor Alf Inge Wang for læreprogrammet Kahoot! Med-gründer Johan Brand fra Kahoot! skal holde et innlegg under kåringen av Norwegian Tech Awards 15. oktober.