Kunst ved NTNU: Hemmelig lyd

Kunst ved NTNU: Kristine Marie Aasvang arbeider i hovedsak med lyd ved siden av installasjon, tegning, maleri, foto, tekst og performance.

Lyden er som oftest stemmebasert med innslag som for eksempel trafikkstøy og lufteanlegg. Det visuelle kommer i takt med lyden som har flytende tempo og rytme, som regel i svart og hvitt. Det som driver prosessen, er ønsket om å utvide landskapet, det indre og det ytre.

– Jeg har lenge vært fasinert av gamle kultur-tradisjoner, billedlig og musikalsk. Hvordan melodier kan ha gått i generasjoner, der ordenes betydning er gått tapt. Tanken på menneskets trang til å sette spor etter seg og utrykke seg er fascinerende, men også grunnleggende, sier Aasvang.

I høst hadde hun sin andre separatutstilling på galleri Blunk i Trondheim.

The secret sound er navnet hun bruker når hun lager lyd og spiller konsert/performance. Aaavang går nå tredje året på Kunstakademiet. Bildet er fra en installasjon hun hadde på åpent akademi i 2011. Den het Zero and out.

Hør hennes lydverker på http://soundcloud.com/the-secret-sound