Facebook – lur infokanal

Nettsamfunnene er en gavepakke for nisjekultur og småarrangementer. Kulturfolk er flinke, kreative og aktive i de nye kanalene på internett, og når i mye større grad ut til de spesielt interesserte rundt ulike kulturaktiviteter. Finner folk noe spennende, sender de informasjon om det på Facebook, linker eller lignende og det blir en slags sosial dominoeffekt om arrangementet.

– Store kulturinstitusjoner bør gjøre som de små, sier Petter Bae Brandtzæg ved SINTEF. Han mener institusjoner som Nationaltheatret og Operaen kan merke seg utviklingen siden de selv i liten grad bruker nettsamfunnene som markedsføringskanal.

Facebook og andre nettsamfunn er lure kanaler å markedsføre arrangementene sine på. Spesielt siden Norge relativt sett er den største nasjonen på Facebook med 1,3 millioner profiler. I tillegg har Norge en rekke andre svært store nettsamfunn.