Gløshaugen hovedbygget

Gründerskole

Ved NTNU tar nærmere 20 teknologer et toårig masterprogram i entreprenørskap på toppen av en bachelorgrad i ingeniørfag. – Kandidatene kan gjerne komme fra andre utdanningssteder, men må ha tekniske fag i bagasjen, sier Lars Øystein Widding ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse.

– Det spesielle ved vårt studium er at vi arbeider med reelle case. Studentene bygger opp en plan for sin egen forretningsidé, og forsøker å sette den ut i livet. Utgangpunktet er teknologisk, for der ligger det størst potensialet.

Ideene bør være unike, og teknologi er noe som er vanskelig å kopiere. Det er en fordel at ideen ikke så lett blir snappet opp i utlandet. Studiet inneholder et opphold i San Francisco eller Boston, der forretningsplanen blir testet i samarbeid med spesialister på det amerikanske markedet.