NYTT DESIGN FOR KIRURGSTOL

Nevrokirurger har lange operasjoner og krav til høy nøyaktighet. Kirurgene kan veksle mellom å stå og sitte under operasjonene. Forskere ved SINTEF har observert at yrkesgruppen sliter med god støtte i de ulike stillingene, og med regulering av stol og armlener. I samarbeid med helsepersonell på St. Olavs Hospital har de laget et designforslag med et tredelt sete som gir god lårstøtte i alle arbeidsstillingene, og der armlenene lett kan reguleres med knapp foran på lenet. Dette kan gjøres selv om stolen er tildekket med steril plast som er vanlig på en operasjonsstue.

Sinvent har dekket kostnader til utvikling og patenteringer. Kirurgene har vært entusiastiske og støttet prosjektet hele veien, og InnoMed har også vært en viktig medspiller i prosjektet. Både sete og armlener er nå patentert, og målet videre blir å få med industriell partner for videre utvikling til kommersielt produkt.