SINTEF/NTNU kan masseprodusere supermateriale

Forskningsmiljøet ved SINTEF Materialer og kjemi har, som ett av de første i verden, lyktes i å utvikle en prosess for storskala produksjon av karbon nanorør. Produksjonen av verdens sterkeste materiale skjer i egendesignet, høytemperaturreaktor. Nano-karbonrør er et helt nytt og sterkt ettertraktet stoff med spesielle egenskaper. Materialet har uante elektriske og kjemiske egenskaper i tillegg til ekstrem styrke og svært lav vekt. Det veier 1/10 av stål, men er mange ganger så sterkt. Det betyr at supersterk plast, båtskrog som ikke knuses, og superlette fly kan bli en realitet. Forskerne mener at markedet for nanorør av karbon vil bli stort framover, men en viktig betingelse er at kostnadene må ned. Derfor er masseproduksjonen en milepæl. Satsingen ved SINTEF/NTNU støttes av Norges forskningsråd, og teknologien fra SINTEF er patentsøkt.