NY BEDRIFT: Gridmedia Technologies

Videotitting på Internett kan være en tålmodighetsprøve, og kvaliteten er ofte så som så. Det har Gridmedia Technologies gjort noe med. Firmaet lanserte nylig sitt første produkt, Gridmedia GX 2004. Teknologien er beregnet på webdesignere og utviklere som lager nettsteder hvor interaktiv video og multimedia står i fokus. Gründer Ole-Ivar Holthe er PhD-student på Institutt for telematikk, og firmaet samarbeider tett med NTNU-miljøet. Forretningsideen er å skape attraktive brukeropplevelser med blant annet mindre venting. Nettbrukeren får tilbud om å laste ned en såkalt «plug-in» gratis. Den gjør det mulig å spille av videosnutter eller filmer i høy kvalitet uansett maskintype og båndbredde. GX er spesielt tilpasset Windows Media-formatet, men kan også håndtere andre videoformater, som MPEG-4.