Gløshaugen hovedbygget

Først ute med alumniforening

NTNUs alumniforening ble formelt åpnet under UKA i oktober. Da hadde mer enn 600 allerede tegnet ­med­lemskap. NTNU er dermed det første universitetet i Norge som etablerer en forening for tidligere ­studenter.

Foreningen skal bli et nyttig nettverk for å pleie kontakten med tidligere studenter. – Vi er mest opptatt av «friend-raising» og ikke så mye av «fund-raising», sa universitetsdirektør Vigdis Moe Skarstein under ­åpningen. – Vi trenger gode ambassadører, både i næringsliv, i offentlig forvaltning, og generelt i samfunnet omkring oss.

Det eldste og det yngste alumnimedlemmet som var til stede under lanseringen, var Knut Holt (85) og Andreas Seim (24). Holt tok maskin-diplomen ved NTH i 1941. Han ble åtte år senere instituttstyrer for ­fagområdet industriell økonomi og organisasjon, i dag en av de mest populære studieretningene ved NTNU. Seim ble ferdig sivilingeniør fra Institutt for produksjons- og kvalitetsteknikk i fjor, og er nå doktorgrads­stipendiat ved samme institutt.