Tind Technologies fremheves som eksempel på hvordan forskning kan bli til forretning. Her ved Hans Christian Toftestund og Alexander Nietzold. Foto: Kai T. Dragland/NTNU

Slik kan forskning og næringsliv samarbeide

  • Publisert 03.03.15

Et selskap fra Entreprenørskolen ved NTNU ble brukt som fremragende eksempel i Brussel.

Hvordan kan satsing på forskning omgjøres til jobber og økonomisk vekst? Det var tema for en konferanse i Norges Hus i Brussel nylig.

Tind Technologies ble brukt som eksempel på hvordan vitenskapelige teknologier kan utvikles til et attraktivt produkt for markedet. Selskapet har sitt utspring i NTNUs Entreprenørskole.

Tind Technologies samarbeider med CERN om å lagre data i et uavhengig filformat som kan brukes til langvarig lagring av enorme mengder data. Alexander Nietzold driver selskapet.

Til regjeringen.no sier han det slik:

«Tind tilbyr en søkbar plattform som lagrer data både fra CERN og ellers i et uavhengig format, slik at man tar vare på informasjon i filtyper som kanskje ikke kan leses i fremtiden. Dette er verdifullt for universiteter, selskaper og andre institusjoner som sitter på store mengder dokumenter og publikasjoner.»

FN er en av Tinds nye kunder.

Prorektor Johan E. Hustad har tidligere skrevet om selskapet i Rektoratets blogg.

Flere store navn bidro ved konferansen.

–  Om private aktører skal kjenne en grunn til å investere i ny forskning, må de ha et slags eierskap til det ferdige produktet, understreket professor Henry Chesbrough ved Haas School of Business ved University of California, Berkeley.

Chesbrough fikk æren for å etablere begrepet «Open Innovation».