Den nye nettsiden skal gi oppdatert informasjon om kampen mot covid-19.

Hurtig informasjon mot hurtig spredende virus

En ny nettside gir deg siste nytt i kampen mot Covid-19.

Forskere verden over kappes om å finne behandlingsmetoder og vaksiner for å kjempe mot koronaviruspandemien. Den nye nettsiden er laget av forskere og medisinsk personell fra NTNU og St. Olavs hospital.

Denne siden finner du her.

Siden blir oppdatert ukentlig, og vil fokusere på forskning og utvikling av forskjellige muligheter i kampen mot sykdommen.

– Vi lagde nettsiden til ære for doktor Li Wenliang, den kinesiske legen som forsøkte å advare oss mot koronaviruset, og til ære for alle mennesker som har lidd og dødd på grunn av covid-19, sier førsteamanuensis Denis Kainov ved Institutt for klinisk og molekylær medisin. Han studerer behandlingsformer mot virussykdommer.

Målgruppen for nettsiden er folk flest, forskere, klinikere og beslutningstakere, ifølge Kainov.

Nettsiden gir mulighet for å utforske tilgjengelige og kommende muligheter mot Covid-19. Siden er gratis og du kan gi tilbakemeldinger på den.

Forskningsnettverket planlegger i første omgang å oversette siden til norsk, kinesisk, spansk, russisk, finsk, estisk og litauisk.

Informasjonen blir i første omgang gjennomgått av Kainovs kolleger ved NTNU og St. Olavs hospital, men håpet er at nettverket skal bli større.

– Vi vil spørre forskere og klinikere utenfor Norge om å bidra med tilbakemeldinger på innholdet på nettsiden, sier Kainov.

Aleksandr Ianevski, doktorgradskandidat ved Kainovs laboratorium, utviklet nettsiden. Han og mastergradsstudent Rouan Yao vil overvåke forskningsutviklingen og oppdatere nettsiden.