NTNUs ”The Little Drummer Boy” snart én million avspillinger

  • Publisert 23.12.17

Før jul i fjor publiserte NTNU en tolkning av julesangen ”The Little Drummer Boy”. I årets juleinnspurt er den blitt gjenoppdaget, og den sprer seg nå veldig i sosiale medier.

”The Little Drummer Boy” nærmer seg 1 million avspillinger på Youtube og Facebook. Og det økes med flere tusen avspillinger i timen. Det er særlig i USA, Canada, Tyskland, UK og Nederland mange seere befinner seg.

Videoen/julesangen er NTNUs julegave til alle sine ansatte.

Dette er sjette året NTNU gir en julesang i gave. Bak ligger en idé om at det er bedre å gi bort en sang og en visuell opplevelse istedenfor fysiske gaver som gjerne også har et negativt miljøaspekt med seg.

Alle sangene er spilt av NTNU egne studenter på Institutt for musikk. Vi finner musikere både fra klassisk, kirkemusikk og jazzutdanningene.

Sangene er arrangert av universitetets alumner. Blant annet har Kristoffer Lo fra Highasakite gjort en versjon av Walking in the air,  kjent fra ”The Snowman”, barnefavoritten skrevet av Raymond Briggs,  og filmatisert i 1982. Og en av verdens fremste jazzfilolinister og NTNU-alumn, Ola Kvernberg, har gjort en versjon av en norsk julefavoritt, nemlig Dum Dum Boys’ Stjernesludd.

Versjonen av The Little Drummer Boy er arrangert av Eva Holm Foosnæs. Video er produsert av Gunnar Kåre Hansen ved NTNUs kommunikasjonsavdeling i samarbeid med filmskaper Terje Trobe.

Her er NTNUs egen spilleliste med sine julesangtolkninger: https://www.youtube.com/watch?v=-VGQZwIlWiU&list=PLyczo9mHqK7F783mh1tLXlT9pXzkoz3A6