Denne mannen bruker seg selv som forskningsobjekt og har 700 sensorer koblet til kroppen. Nå kommer Chris Dancy til Cutting Edge i Oslo.

Klart for Cutting Edge i Oslo

Teknologifestivalen får blant annet besøk av “the most connected man on earth” og forskerne bak den norske slangeroboten som sikter mot verdensrommet.

Cutting Edge arrangeres i Oslo den 26. september i Forskningsparken. Festivalen er en av Norges største innen teknologi, forskning og vitenskap og arrangeres av Oslotech, Inven2 og Universitetet i Oslo som en del av Oslo Innovation Week.

Ifølge arrangøren vil festivalen presentere smakebiter fra de nyeste gjennombruddene i vitenskapen, og noen av de mest spennende oppstartsselskapene som har sprunget ut fra norske forsknings- og teknologimiljøer.

En av de internasjonale foredragsholderne på festivalen, Chris Dancy, blir kalt “the most connected man on earth“. Dancy har koblet over 700 sensorer, applikasjoner og tjenester mot kroppen sin. Disse bruker han til å samle inn data, overvåke, analysere og optimalisere livet sitt. Alt fra kaloriinntaket til hans åndelige velvære er under lupen. Dette gjør det mulig for ham å se sammenhenger mellom ellers usynlige data, noe Dancy hevder har resultert i vesentlige oppgraderinger på egen helse, produktivitet og livskvalitet.

Fra teknologiaktører på hjemmebane vil blant annet SINTEF vise frem små droner som kan fly sikkert innendørs – og fortelle hvordan vi kan dra nytte av disse. Det blir også foredrag om mulighetene til slangeroboter, og hvorfor de kan bli astronautens beste venn i framtida av SINTEF-forsker Aksel Transeth.

Mer informasjon om festivalen: www.sintef.no/cuttingedge