Trondheim 17.12.2015 : Åpningen av Nobelutstillingen på St.Olavs Hospital med nobelprisvennerne May-Britt og Edvard Moser. Nils Kvernmo fra St. Olavs Hospital og dekan Bjørn Gustavsson. Foto: Thor Nielsen

Nobelkjolen på utstilling

– Før jeg dør skal det være et Alzheimers-senter her på Øya, sa nobelprisvinner May-Britt Moser da hun åpnet nobelutstilling på Kunnskapssenteret, St. Olavs Hospital.

– Vi kan jo speede det litt opp og si før jeg dør, repliserte sykehusdirektør Nils Kvernmo til begeistring fra Moser-forskerne og de oppmøtte.

– Vi har store planer og ambisjoner for tida fremover. Dette er bare begynnelsen, tilføyde Edvard Moser.

Nobelutstillingen er NTNUs permanente markering av Nobelprisen i fysiologi eller medisin 2014 som gikk til May-Britt og Edvard Moser. I et glassmonter i Kunnskapssenterets 2. etage kan alle skuelystne få se den mye omtalte nobelkjolen som ble spesialdesignet av Matthew Hubble med mønster fra gridcellegitter.

I tillegg til kjolen finner du kopier av nobeldiplomene og de to gullmedaljene.

– Selv om jeg ikke føler at jeg hører hjemme på et museum ennå, er jeg glad for å kunne donere kjolen til denne utstillingen. Det er en fin måte å få sagt takk til NTNU, sykehuset og byen, sa May-Britt Moser.

Både Moserne, dekan ved Det medisinske fakultet Björn Gustafsson og sykehusdirektør Nils Kvernmo var opptatt det tverrfaglige samarbeidet som gjøres på NTNU og St. Olavs Hospital.

– At de to hjerneforskerne er utdannet psykologer i bunn viser hvordan ulike fagmiljøer kan jobbe sammen for å bli internasjonalt fremragende, sa Björn Gustafsson.