Adolf Øiens Etablererstipend til Aalberg Audio.
Prisvinnerne Rune Aalberg Alstad, Aleksander Torstensen og Mats Bakkebø flankeres av Berit Rustad fra Generalkonsul Adolf Øiens Kapitalfond (t.v.) og til høyre Berit Rian, administrerende direktør i Næringsforeningen i Trondheimsregionen.
Foto: Anne-Line Bakken

Aalberg Audio tildelt 500.000 kroner

  • Publisert 08.09.15

Generalkonsul Adolf Øiens Etablererstipend går til Aalberg Audio AS.

 

STIPEND: Et unikt produkt for gitarister gir stipend til Aalberg Audio AS. Styret i Generalkonsul Adolf Øiens Kapitalfond bestemte dette i møte 1.september. Stipendet er på 500.000 kroner.

Adolf Øiens Etablererstipend utdeles i forbindelse med Manifestasjon som avholdes 8.september 2015. http://manifestasjon2015.no

I begrunnelsen heter det at vinneren av Adolf Øiens Etablerstipend 2015 har utviklet et revolusjonerende produkt for verdens gitarister, den eneste løsningen i sitt slag på markedet i dag.

Studenter

Selskapet har sitt utspring fra NTNU og har i utviklingsarbeidet benyttet seg av utallige studentoppgaver og i tillegg jobbet tett sammen med lokale kompetansebedrifter innen trådløs teknologi og produktdesign.

Vinneren står for utvikling og industrialisering av trådløst musikkutstyr. Den nye løsningen gir gitaristene mulighet til å styre sine effektpedaler trådløst ved hjelp av fjernkontroll som enkelt festes på gitarreim.

Det gir gitaristen større rom for kreativitet i sitt gitarspill. Selskapet har som mål å sette Trondheim på det internasjonale kartet og en visjon om å bli «World leading in wireless music equipment».

Samarbeid med gitarister

Produktene er utviklet og testet i tett samarbeid med noen av landets ledende gitarister, noe som har resultert i den beste løsningen som fins på markedet i dag. Tilbakemeldingene fra 100 gitarutøvere og andre fra bransjen lover svært godt, mener juryen.

Vinneren fikk Adolf Øiens Inspirasjonspris i 2011 og er dermed også et strålende eksempel på at stayerevne og målrettet utviklingsarbeid over tid gir resultater. Selskapet står nå på terskelen til et internasjonalt gjennombrudd i musikkbransjen.

Markedet

Selskapet har som mål å bli leverandør til verdens top 10 innen musikkinstrumentmarkeder og har i dag god dialog med distributører i USA, Tyskland, UK, Frankrike og Italia.

Selskapet lanserte første serie på 3 effektpedaler på musikkmesse i Frankfurt våren 2015. Der fikk de stor internasjonal oppmerksomhet og signerte distribusjonsavtale med verdens største leverandør av musikkinstrumenter, amerikanske Karman Music Corporation (KMC). Selskapet vil i løpet av 2016 ha distribusjonsavtaler med de største leverandørene i USA, Europa og Asia. Det globale instrumentmarkedet lå i 2014 på over 100 milliarder kroner. Selskapets ambisjon er å selge 50.000–100.000 enheter årlig innen 5–7 år.

Teamet

Selskapet er en typisk startup-bedrift med utspring fra NTNUs musikkteknologi- og IT-miljø. Kjerneteamet består av 3 personer med solid erfaring og kompetanse innen musikk, IT og forretningsutvikling og samtlige har vært utøvende gitarister.

Styret består av 3 personer med solid erfaring innen forretningsutvikling, IPR, jus og industriutvikling. Selskapet har dermed et meget kompetent team for å lykkes i markedet.