Verdens minste utstilling

Nanoteknologi er tema under Grey Goo Symposium ved NTNU denne uka.

Onsdag 12. og torsdag 13. februar arrangeres for første gang “Grey Goo Symposium” i Realfagbygget på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Nanoteknologi er verdens raskest voksende teknologi. Forskere innenfor feltet arbeider med de minste strukturene som kan lages. Når vi kommer ned på nanonivå, er vi kommet inn i den atomære og molekylære verden.

5. klassingene fra sivilingeniørutdanningen i nanoteknologi ved NTNU skal presentere sine prosjektarbeider for professorer, medstudenter og representanter fra bedrifter.

“Grey Goo” er for øvrig et hypotetisk verdens ende-scenario først navngitt av Eric Drexler i 1986. Scenariet handler om molekylære nanoroboter hvor selvreplikering kommer ut av kontroll og konsumerer alt på jorda. Men det skjer neppe allerede denne uka.