Forskernatt med svevetog og nanogull

  • Av
    Kortnytt publisert 30.09.13
    Tidligere kommunikasjonsrådgiver ved Fakultet for naturvitenskap, NTNU

Researchers’ Night – ungdommens forskernatt under Forskningsdagene – har økt i popularitet fra år til år. Fredag 27. september var det fullt hus og full rulle ved NTNU for de 1100 lærere og elever fra videregående skoler og folkehøgskoler som hadde sikret seg plass. I Realfagbygget fikk de fikk en smakebit av forskning som foregår ved NTNU.

Lars Eric Sæther, lærer ved Steinkjer videregående skole, hadde med seg elever til Researchers’ Night for sjuende gang.

– Dette er et fantastisk arrangement og jeg er veldig glad for at det eksisterer. Det er mye elevene får sett her som vi ikke kan vise dem i klassen. Samtidig finner vi inspirasjon til undervisningen og får tips om nye måter å vise fram ting på. Noen av forsøkene kan vi gjenta på skolen, sa Sæther da han besøkte standen ”Supermaterialer og svevetog”.

Stipendiat Birgitte McDonagh, som fortalte elevene om hvordan nanopartikler i gull kan brukes til kreftforskning, synes de er artig at det hun forsker på engasjerer andre.

– Det er veldig morsomt å være her på stand. Ungdommene er så interesserte og engasjerte, og jeg blir inspirert til å gå tilbake til laben og fortsette forskningen, fastslo McDonagh.