Er rask slanking bedre?

Ny forskning utfordrer den vanlige oppfatningen om at rask slanking er uheldig. Forskere ved NTNU skal finne ut om tempoet på slankingen spiller noen rolle.

– Det har lenge vært rådende oppfatning at raskt vekttap fører til at du mister muskelmasse. At kroppens forbrenning, når den er i hvile, går ned på lavgir, slik at det blir lett å legge på seg igjen. Ny amerikansk forskning utfordrer denne forståelsen, sier førsteamanuensis Catia Martins som sammen med andre forskere ved NTNU/Regionalt senter for sykelig overvekt ved St. Olavs Hospital, skal forske på temaet. Den amerikanske forskningen konkluderer med at de som har slanket seg fort, også har størst sjanse til å holde vekten nede. Martins og co vil rekruttere deltakere til en studie der man sammenligner to grupper av overvektige, der den ene gruppen skal gå på pulverdiett over fire uker, den andre på lavkaloridiett over åtte uker, skriver Adresseavisen.