Grønnsak-suksess på Balkan

Foto: Photos.com

I små lokaler i den makedonske byen Gevgelija, nær grensa til Hellas, startet gründeren Viktor Petkov i 1997 industriell produksjon av grønnsakstuing med solmoden paprika som hovedingredien.

For midler fra norsk UD fikk Petkov for ti år siden hjelp fra SINTEF til å modernisere den opprinnelige fabrikken. For fem år siden fikk den makedonske gründeren med seg SINTEF og UD som partnere i et nytt prosjekt. Da hadde den driftige industrimannen kjøpt bygnings-massen på en kyllingfarm som var gått konkurs, og ville flytte produksjonen dit. Og som sagt så gjort. Basert på løsningene som SINTEF-duoen Lars Skjelstad og Torbjørn Netland utarbeidet i det nye prosjektet, har Petkov nå forvandlet den tidligere kyllingfarmen til en av landets mest moderne næringsmiddelfabrikker.