NYTT PRODUKT: Til villmarkens døtre

NYTT PRODUKT: Nå er det bevist: Kvinner fryser mer enn menn. Det har resultert i en nyutviklet sovepose tiltenkt kvinnelige friskuser. Helsport AS søkte forskningshjelp rundt frosne kvinnekropper før de satte i gang utviklingen av sitt nyeste produkt. Både litteraturstudiene og laboratorietesten som ble utført av SINTEF, ga myten medhold: Kvinner fryser oftere på både føtter og hender enn menn.

Mens det kvinnelige kjønn opplevde kulde og ubehag i ti kuldegrader, sov det motsatte som stein. Årsaken? Det er muskelmassen som genererer varme, og kvinner har mer fett og mindre muskler enn menn. Kvinners kroppsoverflate er også større enn mannens i forhold til volum. Resultatet ble en sovepose tilpasset kvinners lengde og kroppsfasong, med ekstra isolasjon både rundt skulderpartiet og i fotenden.