Dokument med dårlige økonomiske resultater

Avslørte kampfiksing

Trondheimsselskapet Sportradar har avdekket tidenes skandale i europeisk fotball. Deres overvåkingssystem Betradar overvåker 29 000 europeiske forballkamper i året, for 300 kunder. Når systemet oppdager kamper hvor oddsen plutselig endres veldig, eller sluttresultatet er veldig overraskende, utløses en alarm.

Analyseavdelingen i London blir varslet, og de går inn og undersøker om det er hendelser i kampen, eller andre forhold, som tyder på kampfiksing. I dette tilfellet førte avdekkingen til etterforskning i flere land, razziaer og arrestasjoner. Ved å bestikke spillere, ledere, dommere og funksjonærer for å få det resultatet de ønsket, kan bakmennene ha tjent så mye som ti millioner euro. Teknologien i Betradar ble utviklet da Petter Forness og Ivar Arnesen i Sportradar skrev diplomoppgave ved NTNU.