NYE BØKER: Lag rom i kjelleren

SINTEF Byggforsk

Skal du lage rom i kjelleren? Denne boka viser hvordan du bør få utført utvendige arbeider som drenering og fuktsikring, og hvilke løsninger du bør velge for oppbygning av golv, vegger og himling innvendig. Den enkleste måten å innrede kjellerrom på, som også er den rimeligste og mest vanlige, er å bare isolere og kle veggen innvendig. Løsningen innebærer risiko for fuktskader. Vanlige feil er å bruke for mye isolasjon eller å bruke dampsperre av plast utenpå isolasjonen.

Boka gir råd om inneklima, dagslys og rømningsvei, hvilken høyde du bør ha under taket, og hensyn du må ta om du skal få senket golvet eller få laget hull i betongvegg.

Boka anbefales for både nevenyttige huseiere, huseiere som skal velge løsninger før håndverkere gjør selve jobben, og håndverkerne selv.