SINTEF + FESIL = solenergi

Den Trondheimsbaserte metallprodusenten Fesil kan fra neste år bli en ny storaktør på markedet for solcellematerialer. Tre år tidligere startet selskapet et samarbeid med SINTEF Materialer og kjemi som lenge har arbeidet med en ny prosess for framstilling av solcellesilisium. Målet er silisium som er reint nok til å lage gode solceller, uten å gå veien om de utltrareine kvalitetene solcellebransjen nå bruker – og som det er for lite av.

Et alternativt silisiumprodukt – vesentlig billigere enn de tradisjonelle solcellematerialene – som kan produseres i store kvanta og av riktig renhet, er ambisjonen. Går alt som samarbeidspartnerne håper, vil det nyetablerte datterselskapet Fesil Sunergy være i gang med produksjon av solcellematerialer etter den nye resepten fra årsskiftet 2008-2009.