NY BEDRIFT: Slår med gass

Resonator AS har utviklet en ny type elektromotor, der gassfjærer gir en enorm slagkraft. Motoren er svært kraftig i forhold til størrelsen, og brukt som vibrator eller slaghammer vil den være et gullkantet redskap for oljebransjen.

Den kan for eksempel vibrere eller hamre løs verktøy som har satt seg fast i borehullet. Den kan også brukes som et enormt stort og kraftig slagbor – eller som spuntemaskin, pressluftbor, kompaktor, kompressor eller generator for stirlingmaskiner og bølgekraftverk.

Foreløpig er det bare kjernetekno?logien som er klar, men NTNU og Statoil er sterkt inne i det videre utviklings?arbeidet, og det økonomiske potensialet regnes som eventyrlig.

Firmaet har eksistert noen år, men har nå gått inn i en ny fase med optimal match mellom grensesprengende teknologi, nye bruksområder og kapitalsterke kunder som vil ha produkter så fort som mulig, sier gründerne: NTNU-professor Robert Nilssen (bak t.h.), styreformann Svein Hestevik (bak t.v.) og daglig leder Jon Eirik Brennvall med prototypen.